naar DAS.nl

Ik wil scheiden

Je weet het zeker: jij wilt scheiden. Maar wat nu? Het besluit nemen dat je wil scheiden is de eerste stap. Daarna moet je de scheiding gaan regelen. Het is belangrijk dat je, als je wil scheiden, ook echt actie onderneemt. Een mediator of advocaat kan ervoor zorgen dat de scheiding er ook echt komt.

 

Vind een mediator die bij jullie past

Help! Ik wil scheiden

Dat is nogal wat. Misschien vind je het spannend en maak je je zorgen hoe het nu verder moet. Daarom vind je hier informatie die jou helpt om de juiste stappen te zetten. Bij een scheiding komt best wat kijken, maar met de juiste hulp kan een scheiding snel rond zijn. Zeker als je de relatie tussen jou en je ex goed weet te houden.

En nu? Wat moet ik doen?

Waarschijnlijk komt jouw besluit dat je wil scheiden niet uit de lucht vallen. Je hebt hier lang en goed over nagedacht. Het is nu zaak om de scheiding door te zetten. Ook als je niet durft. Begin met de eerste stap en vertel het aan je partner. Vervolgens is het belangrijk om snel een specialist in te huren die kan helpen bij de scheiding. Er komt heel wat bij kijken en je kan het niet alleen regelen.

Het ‘ik wil scheiden’-stappenplan

Bij een scheiding komt meer kijken dan veel mensen denken. Het is niet zo 1-2-3 geregeld. De procedures en juridische aspecten zijn vaak ingewikkeld. Weten wat je moet doen? Dit ‘ ik wil scheiden’-stappenplan laat beknopt zien welke stappen je moet nemen als je een echtscheiding wil.

  1. Vertel het je partner. Een logische, maar hele belangrijke stap. Wie dit niet goed aanpakt, kan daarmee de hele scheidingsprocedure moeilijker maken.
  2. Schakel een mediator in. Kun je nog overweg met je partner, dan is mediation vaak de beste optie. Onder begeleiding van een mediator kunnen jullie samen tot afspraken komen.
  3. Stel een echtscheidingsconvenant op. Dit stel je bij voorkeur gezamenlijk op.  Hierin komen de afspraken over de boedelverdeling, de woning, omgangsregeling en alimentatie. Sta je lijnrecht tegenover elkaar? Dan zal dit niet gaan en zal één van de partners een eenzijdig verzoek indienen.
  4. Dien het scheidingsverzoek in bij de rechtbank. Dit kan alleen een advocaat voor je doen. Mediators werken vaak samen met een advocaat die dit voor hen regelt.
  5. Teken de scheidingspapieren. Als de rechter de scheiding heeft goedgekeurd, is de scheiding definitief.

Ik wil scheiden, maar…

Scheiden is al niet eenvoudig. En er kunnen heel wat dingen zijn die een scheiding extra ingewikkeld maken. Je wilt scheiden,maar er iets wat het lastig maakt, zoals:

  1. Ik wil scheiden, maar mijn partner niet
  2. Ik wil scheiden, maar durf niet
  3. Ik wil scheiden, maar heb geen geld

Zeker in dit soort situaties is hulp van een specialist aan te raden. Je kan jouw probleem dan samen bespreken en hier een oplossing voor zoeken. Een mediator heeft veel ervaring met echtscheidingen en kan jou daarom adviseren over de stappen die je moet nemen.

Scheidingshulp van Flexx
Landelijke dekking, groot mediatornetwerk

Landelijke dekking, groot mediatornetwerk
Bij Flexx van DAS is er altijd een ervaren mediator bij jullie in de buurt. Als je dat wilt, kun je in overleg met de mediator kijken of een afspraak bij jou thuis mogelijk is.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen achteraf

Vaste prijzen, dus geen verrassingen achteraf
Je betaalt alleen wat je nodig hebt, voor een eenmalig bedrag. Zo weet je precies waar je aan toe bent. En heb je bij ons geen verrassingen achteraf.

Kies alleen wat jullie nodig hebben

Kies alleen wat jullie nodig hebben
Je bespreekt alleen wat jullie nodig hebben. Jullie mediator kan jullie hierover adviseren. Zo weet je zeker dat je alleen betaalt voor wat jullie nodig hebben.

>