naar DAS.nl

Echtscheiding kinderen

Hebben jij en je partner gekozen voor een echtscheiding? Kinderen moeten dan niet uit het oog verloren worden. Wanneer er bij een echtscheiding kinderen aan te pas komen, moet nagedacht worden over co-ouderschap en kinderalimentatie. Als ouders ben je beide verantwoordelijk voor de kinderen. Bij kinderalimentatie moet je dus een gezamenlijke overeenkomst hebben. Een jurist kan daarbij helpen.

 

Vind een mediator die bij jullie past

Kinderalimentatie

Wanneer je tijdens een scheiding een goede relatie met je partner behoudt, kan je samen afspraken maken over kinderalimentatie. Als je er niet samen uitkomt, moet de rechter de hoogte van de alimentatie vaststellen na een scheiding. Schakel altijd een advocaat in die je kan informeren over kinderalimentatie. Een advocaat helpt je bij het berekenen van de kinderalimentatie.

Berekenen kinderalimentatie

Bij het berekenen van de kinderalimentatie houdt een advocaat rekening met de draagkracht en de gewenste bijdrage van beide ouders na de scheiding. Als je zeker wilt weten dat de berekening kinderalimentatie goed is, is het verstandig om een advocaat in te schakelen.

Ouderschapsplan

Het is belangrijk om te beseffen dat bij een echtscheiding kinderen ook het proces doorlopen. Zeker na de scheiding moeten de zaken rondom de kinderen goed geregeld zijn. Naast het berekenen van kinderalimentatie moet er ook een ouderschapsplan komen. Een ouderschapsplan is een concrete invulling van een omgangsregeling. In een ouderschapsplan staat de indeling over wanneer de kinderen bij de vader en bij de moeder zijn. Een ouderschapsplan zorgt ervoor dat tijdens en na het scheiden de kinderen voorop blijven staan.

Scheidingshulp van Flexx
Landelijke dekking, groot mediatornetwerk

Landelijke dekking, groot mediatornetwerk
Bij Flexx van DAS is er altijd een ervaren mediator bij jullie in de buurt. Als je dat wilt, kun je in overleg met de mediator kijken of een afspraak bij jou thuis mogelijk is.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen achteraf

Vaste prijzen, dus geen verrassingen achteraf
Je betaalt alleen wat je nodig hebt, voor een eenmalig bedrag. Zo weet je precies waar je aan toe bent. En heb je bij ons geen verrassingen achteraf.

Kies alleen wat jullie nodig hebben

Kies alleen wat jullie nodig hebben
Je bespreekt alleen wat jullie nodig hebben. Jullie mediator kan jullie hierover adviseren. Zo weet je zeker dat je alleen betaalt voor wat jullie nodig hebben.

>