We merken dat er door het coronavirus veel vragen leven. Daarom zetten wij een aantal juridische vragen en antwoorden op een rij voor consumenten én ondernemers.

Bezoek onze speciale pagina over het coronavirus
naar DAS.nl

Over­een­komst op­stel­len bij uit el­kaar gaan

Schei­dings­over­een­komst na niet-getrouwd sa­men­wo­nen

Ook wanneer jullie als ongetrouwde partners uit elkaar gaan, is het verstandig om een overeenkomst op te stellen. Hierin komen jullie afspraken over financiën, woning, boedelverdeling, ontbinden van samenlevingscontract en eventuele partneralimentatie.

Weten jullie al wat de afspraken worden? Laat ze dan vastleggen door een mediator van Flexx. In één mediationsessie checkt de mediator de afspraken op volledigheid. Daarna wordt de overeenkomst voor jullie op vastgelegd.

 • Begeleiding van scheidingsexpert
 • Afspraken deskundig vastgelegd
 • Toekomstbestendig uit elkaar
€ 799,-
of in 2 termijnen
Bestellen
 • Vaste prijs, geen verrassingen
 • Jullie persoonlijke mediator
 • Snel geholpen
 • Betaal met iDeal
Zo werkt het:
 1. Intake plannen
  Binnen 1 werkdag na betaling

  1   Intake plannen

  Datum prikken
  Na de online betaling worden jullie binnen 1 werkdag gebeld door de mediator. Hij zal met jullie doornemen welke informatie hij van jullie nodig heeft en een datum prikken voor de afspraak.

  Voorbereiden van sessie
  Van de mediator krijgen jullie een format opgestuurd wat jullie kunnen gebruiken om de benodigde gegevens te verzamelen en de afspraken die jullie al hebben gemaakt of willen maken op papier te zetten. Deze informatie sturen jullie voorafgaand aan de afspraak op naar de mediator. Voordat de afspraak plaatsvindt, neemt de mediator deze gegevens door.

 2. Mediationsessie

  2   Mediationsessie

  Afspraak
  De afspraak vindt plaats op kantoor bij de mediator. Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens de sessie bespreekt de mediator jullie situatie, behartigt de belangen van jou en je partner en legt de afspraken met betrekking tot de financiële, juridische en praktische zaken vast. Aan de hand van de gemaakte afspraken en de financiële gegevens en documenten stelt de mediator jullie vaststellingovereenkomst op.
 3. Overeenkomst opstellen

  3   Overeenkomst opstellen

  Na afloop van de sessie zal jullie mediator alle feedback verwerken. Hierbij worden jullie belangen zo goed mogelijk meegenomen en worden de puntjes op de i gezet.

  Concept vaststellingsovereenkomst
  Jullie ontvangen een concept van jullie vaststellingsovereenkomst binnen 5 werkdagen na de sessie per email. Voor een aanvullend bedrag, is een extra aanpassingsronde is ook mogelijk.

  Zijn jullie het eens over de inhoud van het concept? Dan maakt jullie mediator de vaststellingsovereenkomst definitief.

 4. Ingaan afspraken

  4   Ingaan afspraken

  Omdat jullie niet gehuwd zijn en geen geregistreerd partnerschap hebben, hoeven jullie om de afspraken in te laten gaan niet naar de rechter.

  Als jullie bij een geschil in de toekomst de mogelijkheid willen hebben om naar de rechtbank te kunnen gaan, dan moeten jullie de afspraken wel vast laten leggen bij de notaris. De notaris neemt de afspraken dan op in een akte. Met deze akte kunnen de gemaakte afspraken bij niet naleving juridisch worden afgedwongen.

>