We merken dat er door het coronavirus veel vragen leven. Daarom zetten wij een aantal juridische vragen en antwoorden op een rij voor consumenten én ondernemers.

Bezoek onze speciale pagina over het coronavirus
naar DAS.nl

Echt­schei­dings­con­ve­nant

voor ge­trouw­de of ge­re­gi­streer­de part­ners

Zijn jullie het al eens over de inhoudelijke afspraken van jullie scheiding, en moeten jullie ze alleen nog vastleggen? Onze mediators doen dit graag voor jullie. In één mediationsessie checken jullie samen de inhoud van jullie afspraken op volledigheid. Daarna maakt de mediator jullie echtscheidingsconvenant definitief.

 • Begeleiding van scheidingsexpert
 • Afspraken deskundig vastgelegd
 • Toekomstbestendig uit elkaar
€ 899,-
of in 3 termijnen
Bestellen
 • Vaste prijs, geen verrassingen
 • Jullie persoonlijke mediator
 • Snel geholpen
 • Betaal met iDeal
Zo werkt het:
 1. Intake plannen
  Binnen 1 werkdag na betaling

  1   Intake plannen

  Datum prikken
  Na de online betaling worden jullie binnen 1 werkdag gebeld door de mediator. Hij zal met jullie doornemen welke informatie hij van jullie nodig heeft en een datum prikken voor de afspraak.

  Voorbereiden van sessie
  Van de mediator krijgen jullie een format opgestuurd wat jullie kunnen gebruiken om de benodigde gegevens te verzamelen en de afspraken die jullie al hebben gemaakt of willen maken op papier te zetten. Deze informatie sturen jullie voorafgaand aan de afspraak op naar de mediator. Voordat de afspraak plaatsvindt, neemt de mediator deze gegevens door.

 2. Mediationsessie
  Na telefonische kennismaking

  2   Mediationsessie

  Afspraak
  De afspraak vindt plaats op kantoor bij de mediator. Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens jullie sessie bespreekt de mediator jullie situatie, behartigt de belangen van jou en je partner en legt de afspraken met betrekking tot de financiële, juridische en praktische zaken vast. Aan de hand van de gemaakte afspraken en de financiële gegevens en documenten stelt de mediator jullie scheidingsconvenant op.
 3. Scheidingsconvenant
  Binnen 5 dagen na de mediator-sessie

  3   Scheidingsconvenant

  Na afloop van de sessie zal jullie mediator alle feedback verwerken. Hierbij worden jullie belangen zo goed mogelijk meegenomen en worden de puntjes op de i gezet.

  Concept scheidingsconvenant
  Jullie ontvangen een concept van jullie scheidingsconvenant binnen 5 werkdagen na de sessie per e-mail . Voor een aanvullend bedrag, is een extra aanpassingsronde is ook mogelijk.

  Zijn jullie het eens over de inhoud van het concept? Dan maakt de mediator jullie scheidingsconvenant definitief.

 4. Rechtbank
  6-8 weken, afhankelijk van wachttijden bij rechtbank of notaris

  4   Rechtbank

  De laatste stap is het aanvragen van jullie echtscheiding bij de rechtbank. Dit wordt het 'verzoek om echtscheiding’ genoemd. Het verzoek om echtscheiding kan alleen door een advocaat worden ingediend bij de rechter. De mediator kan een advocaat voor jullie inschakelen. Kiezen jullie hiervoor, dan worden de advocaatkosten apart bij jullie in rekening gebracht door de advocaat of mediator.

  Bij de rechtbank moeten de griffierechten worden betaald aan de rechtbank. Deze bedragen € 285 in 2016. Wanneer de echtscheiding is uitgesproken door de rechter, wordt jullie echtscheiding ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand waar jullie huwelijk is gesloten.

>