naar DAS.nl

Wat te doen bij ontslag?

Je bent of wordt ontslagen, wat nu? Veel mensen weten niet wat te doen bij ontslag. Het belangrijkste is om aan te geven dat je het er niet mee eens bent. Je wílt namelijk wel gewoon werken. Laat je niet bang maken en teken nooit zomaar iets. Als werknemer word je namelijk goed beschermd door het arbeidsrecht.

 

Juridische hulp

Ik word ontslagen, wat nu?

Bij (dreigend) ontslag kunnen de emoties soms hoog oplopen. Probeer toch je hoofd koel te houden en ga niet zomaar akkoord met de vaststellingsovereenkomst. Al lijkt het voorstel nog zo mooi, schijn kan bedriegen. Een werkgever mag je nooit zonder reden ontslaan, hij moet eerst een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Maar zelfs als hij deze vergunning heeft, kun je het ontslag nog aanvechten. Geef in ieder geval altijd aan dat je het er niet mee eens bent en dat je bereid bent om te werken. Doe je dat niet en ga je akkoord met een ontslag met wederzijds goedvinden, dan verlies je je recht op een WW-uitkering. Onderhandel dus altijd goed met je werkgever over transitievergoeding en andere tegemoetkomingen en vraag advies aan een gespecialiseerde jurist.

Tip: Stel jezelf bij een arbeidsconflict altijd beschikbaar voor werk en blijf je taken gewoon uitvoeren. Als je niet komt opdagen kan dat gezien worden als werkweigering.

Wat te doen bij ontslag op staande voet

Voor een ontslag op staande voet hoeft je werkgever geen ontslagvergunning aan te vragen bij het UWV. Wel moet hij een hele goede reden hebben om je te kunnen ontslaan. Zelfs als je een keer over de schreef bent gegaan kan het ontslag onterecht zijn. Een ontslag op staande voet kun je beter altijd aanvechten. Je bent anders niet alleen je baan kwijt, maar ook je recht op WW. Als je je gelijk haalt, moet je werkgever je meestal een schadevergoeding betalen.

Ontslag aanvechten

Als je vindt dat het ontslag onterecht is, moet je het aanvechten. Je werkgever geeft geen reden op of de reden die hij geeft klopt niet. Maak bezwaar met behulp van een arbeidsjurist en ga (indien nodig) naar de kantonrechter. Zo kun je proberen je baan te behouden of een schadevergoeding eisen.

Maartje Frankevijle
Jurist arbeidsrecht
Marc Ceelen
Jurist arbeidsrecht & contractueel recht
Suzanne Mollee
Jurist arbeidsrecht
Ramon van Lieshout
Jurist arbeidsrecht & onroerende zaken
Kyra ten Pas
Jurist contractueel recht
Anco Goldhoorn
Jurist contractueel recht

Direct hulp van ervaren juristen. Zonder verzekering.

Vaste prijzen. Geen verrassingen achteraf.

Tevreden klanten. Beoordeling van 4 sterren.

Vragen? Wij helpen je graag.
Hanan Drieƫnhuizen - Manager Adviesteam
>