naar DAS.nl

Transitievergoeding kleine werkgever

Mag een kleine werkgever een lagere transitievergoeding betalen?

Je hebt een klein bedrijf en wil een werknemer die langer dan 2 jaar in dienst is ontslaan. Moet je in dat geval een transitievergoeding betalen? Ja. Voor kleine bedrijven kan zo’n transitievergoeding een flink bedrag zijn. Toch is het uitgangspunt dat óók werknemers van kleine werkgevers (max. 25 werknemers) de reguliere transitievergoeding ontvangen. Wel zijn er voor het MKB twee regelingen die de transitievergoeding beperken.

 

Juridische hulp

Regelingen transitievergoeding voor kleine werkgevers

In principe moeten MKB-werkgevers (werkgevers met minder dan 25 werknemers) gewoon de transitievergoeding betalen bij ontslag. Wel zijn er twee regelingen die de transitievergoeding beperken. Of je voor één of beide regelingen in aanmerking komt, is afhankelijk van de omstandigheden.

Regeling 1: hogere 50-plus transitievergoeding geldt niet voor kleine werkgevers

De eerste regeling is dat de hogere transitievergoeding voor 50-plussers, niet voor MKB-werkgevers geldt. Gewoonlijk krijgen werknemers van 50 jaar of ouder een hogere vergoeding. Wie bij een kleine werkgever werkt, ontvangt gewoon de reguliere transitievergoeding.

Regeling 2: overgangsregeling transitievergoeding voor kleine werkgevers

De tweede regeling is een overbruggingsregeling (of overgangsregeling) voor kleine werkgevers met een slechte financiële situatie. Deze overgangsregeling geldt als er werknemers moeten worden ontslagen vanwege bedrijfseconomische redenen. In dat geval is de berekening van de transitievergoeding anders, waardoor hij lager uitvalt. Dat de werkgever financieel in zwaar weer zit, moet blijken uit de jaarrekeningen over 3 voorafgaande jaren en een prognose voor de eerstvolgende 6 maanden. Deze overgangsregeling duurt tot 1 januari 2020, zodat werkgevers tijd hebben om een potje op te bouwen voor de transitievergoeding. De overgangsregeling geldt als:

  1. je niet meer dan 25 werknemers hebt; en
  2. het ontslag is vanwege bedrijfseconomische redenen; en
  3. je voldoet aan de wettelijke voorwaarden voor de ontslagregeling.

Transitievergoeding kleine werkgever berekenen

In principe is de berekening voor de transitievergoeding voor kleine werkgevers hetzelfde als bij alle bedrijven. Tenzij je werkgever gebruik mag maken van de overgangsregeling. Als aan alle eisen wordt voldaan, dan hoeven alle maanden vóór 1 mei 2013 niet meer in de berekening worden meegenomen. In dat geval is de transitievergoeding (aanzienlijk) lager.

Maartje Frankevijle
Jurist arbeidsrecht
Marc Ceelen
Jurist arbeidsrecht & contractueel recht
Suzanne Mollee
Jurist arbeidsrecht
Ramon van Lieshout
Jurist arbeidsrecht & onroerende zaken
Kyra ten Pas
Jurist contractueel recht
Anco Goldhoorn
Jurist contractueel recht

Direct hulp van ervaren juristen. Zonder verzekering.

Vaste prijzen. Geen verrassingen achteraf.

Tevreden klanten. Beoordeling van 4 sterren.

Vragen? Wij helpen je graag.
Hanan Drieƫnhuizen - Manager Adviesteam
>