naar DAS.nl

Ontslag op staande voet aanvechten

Je hoort van je baas dat je wordt ontslagen op staande voet. Dat is ontzettend schrikken. Je bent direct je baan kwijt en mag je spullen pakken en vertrekken. Daarnaast heb je geen recht meer op een WW-uitkering. Tenminste, als het ontslag terecht is. In de meeste gevallen in het voor een werkgever maar moeilijk aan te tonen dat je terecht op staande voet bent ontslagen. Daarom moet je altijd het ontslag op staande voet aanvechten.

 

Juridische hulp

Ontslagen op staande voet, wat nu?

Een ontslag op staande voet is heel confronterend, zeker omdat direct je loon wordt stopgezet en je ook nog eens geen recht hebt op een uitkering. Het eerste wat je moet doen, is laten weten dat je het er niet mee eens bent. Onderteken geen enkel document! Vraag ook aan je baas wat de reden is van het ontslag. Het is bij een ontslag op staande voet slim om een jurist te zoeken. Doordat je boos bent, is het moeilijk om nog helder na te denken en zelf met je werkgever te onderhandelen.

Maartje Frankevijle
Jurist arbeidsrecht
Marc Ceelen
Jurist arbeidsrecht & contractueel recht
Suzanne Mollee
Jurist arbeidsrecht
Ramon van Lieshout
Jurist arbeidsrecht & onroerende zaken
Kyra ten Pas
Jurist contractueel recht
Anco Goldhoorn
Jurist contractueel recht

Wat is een ontslag op staande voet?

Bij een ontslag op staande voet ben je per direct je baan kwijt. Je hoeft niet meer te komen werken en je krijgt geen salaris meer. Het is in feite een ontbinding van de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang. Er hoeft dus geen rekening gehouden te worden met de gebruikelijke opzegtermijn van acht weken. Daarnaast heb je bij een terecht ontslag op staande voet geen recht meer op een WW-uitkering of een ontslagvergoeding. Voor een ontslag op staande voet hoeft je werkgever niet eerst een vergunning aan te vragen bij het UWV. Juist omdat dit type ontslag zulke grote gevolgen heeft, moet er wel aan strikte voorwaarden worden voldaan, namelijk:

  1. Er moet sprake zijn van een dringende reden.
  2. Ontslag op staande voet moet direct gegeven worden.
  3. De dringende reden moet de werknemer direct worden meegedeeld.

Redenen voor ontslag op staande voet

Een ontslag op staande voet mag niet zomaar, je werkgever moet er een goede reden voor hebben. Daarnaast moet hij deze dringende reden ook nog eens kunnen bewijzen. Er zijn maar weinig gevallen waarin dat lukt. Denk bij geldige dringende redenen aan ernstige gedragingen zoals diefstal, verduistering, mishandeling of een grove belediging. Ook werkweigering kan je een ontslag op staande voet opleveren. Je kan pas spreken van een dringende reden als de werkgever de arbeidsovereenkomst daardoor niet meer kan laten voortbestaan. Of de reden geldig is, zal per geval moeten worden beoordeeld door de rechter.


Ontslag op staande voet aanvechten

Een ontslag op staande voet moet je vrijwel altijd aanvechten. Het is verstandig om daarbij een jurist om hulp te vragen. Door de emoties die het ontslag oproept is het lastig om dat zelf te doen. Zorg dat je binnen twee maanden een verzoekschrift bij de rechter hebt ingediend om het ontslag ongedaan te maken. Je kan zo proberen je baan terug te krijgen of een schadevergoeding eisen. Als blijkt dat het ontslag onterecht was, krijg je ook je recht op WW terug. Soms is het mogelijk om samen met je werkgever te komen tot een ontslag met wederzijds goedvinden. Vaak is dat voor beide partijen beter. Teken echter nooit zomaar iets, want het voorstel lijkt vaak mooier dan het is.

Direct hulp van ervaren juristen. Zonder verzekering.

Vaste prijzen. Geen verrassingen achteraf.

Tevreden klanten. Beoordeling van 4 sterren.

Vragen? Wij helpen je graag.
Hanan Drieƫnhuizen - Manager Adviesteam
>