naar DAS.nl

Haal meer uit je beëindigingsovereenkomst

Laat ... onderhandelen

Jouw grootste kans op een betere deal

 • 90% kans op een beter voorstel
 • Gemiddeld 8.500 euro meer vergoeding
 • Onze hulp is vaak kosteloos
Zet ons aan het werk Gratis adviesgesprek
Check je voorstel zelf online

Jouw verbeterpunten snel in beeld

 • Verhoog je ontslagvergoeding
 • Stel je WW-uitkering veilig
 • Voorkom een inkomensgat
Start jouw online check
Onze aanpak & tarieven

Wij werken snel en duidelijk, met vaste prijzen en zonder verrassingen achteraf.
Ontdek de kracht van Flexx.

Bekijk aanpak & tarieven
Vaak kosteloos

Zo werkt Flexx voor jou

Bij Flexx pakken we de zaken slim aan. Met onze vaste prijzen weet je altijd vooraf waar je aan toe bent. En met onze online tool ontdek je snel de verbeterpunten in je voorstel. Ook adviseren we welke jurist jou het beste kan helpen – waarna jij kiest. En voor de gratis intake bepaal jij de datum en het tijdstip. Zo werkt Flexx voor jou. 

Do’s en Don’ts bij ontslag met beëindigingsovereenkomst

Bij ontslag met beëindigingsovereenkomst maak je zelf afspraken met je werkgever over je ontslag. Het is dan ook belangrijk dat je precies weet wat je rechten en plichten zijn. Zo haal je het maximale uit je ontslag en weet je ook zeker dat je geen belangrijke rechten verspeelt. Wil je meer weten over de beëindigingsovereenkomst en wat je wel en niet moet doen? Lees dan hieronder onze handige tips en antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat moet ik doen als ik een beëindigingsovereenkomst heb ontvangen?

Heeft je werkgever je een voorstel voor een beëindigingsovereenkomst gestuurd? Volg dan onderstaande stappen. Zo behaal je het beste resultaat en sta je altijd sterk in je schoenen.

 • Zet nooit direct je handtekening!

  De werkgever begint vrijwel nooit met het beste voorstel dat er in zit. Het is dus altijd goed om te gaan onderhandelen. Heb je toch al getekend? Je hebt 14 dagen de tijd om af te zien van de beëindigingsovereenkomst. Je moet dit dan schriftelijk meedelen aan je werkgever.

 • Lees het voorstel goed door

  Loop het voorstel voor de beëindigingsovereenkomst goed na. Staat alles erin wat er in moet staan? Ben je het ergens niet mee eens? Zet alle belangrijke punten op papier en bespreek ze met je werkgever.

 • Hoor je werkgever aan, zeg niets toe

  Zorg dat je in gesprek blijft met je werkgever en luister naar zijn standpunten. Probeer altijd neutraal te blijven en doe geen toezeggingen, maar wijs ook nog niks af!

 • Creëer extra bedenktijd

  Probeert je werkgever je onder druk te zetten om zo snel mogelijk te tekenen? Maak dan gebruik van onze protestbrief om extra bedenktijd voor jezelf te creëren. Download ons gratis template en stel je eigen protestbrief samen.

  Stel nu je protestbrief samen
 • Check je rechthulpvergoeding

  De kosten voor juridische hulp worden vaak (gedeeltelijk) door de werkgever vergoed. Afspraken hierover komen in de beëindigingsovereenkomst te staan. Check je overeenkomst of je een vergoeding voor rechtshulp krijgt en hoe hoog die vergoeding is.

 • Schakel juridische hulp in

  Zeker zijn van het beste resultaat? Schakel dan juridische hulp van Flexx in. Wij checken je beëindigingsovereenkomst en onderhandelen met je werkgever voor een beter ontslagvoorstel.

Het verhaal van Tim uit Assen

Na 15 jaar besluiten Tim en zijn werkgever het dienstverband van Tim te beëindigen. Tim ontvangt een beëindigingsovereenkomst. Dit is een voorstel met alle voorwaarden rond het ontslag. Tim oriënteert zich online en ontdekt dat het aanbod niet reëel is.

Tim vraagt Maartje om namens hem te onderhandelen met zijn werkgever. Een slimme keuze. Tim krijgt uiteindelijk een veel hogere vergoeding en verdient de kosten voor rechtshulp ruimschoots terug. Nu kan hij met een gerust hart op zoek naar een nieuwe baan.

De winst van Tim
 • Kosten Flexx jurist € 799
 • Voordeel uit onderhandeling € 8500
 • Winst voor Tim € 7701
Haal ook meer uit je beëindigingsovereenkomst

Zorg dat je krijgt waar je recht op hebt: laat onze arbeidsjuristen je beëindigingsovereenkomst beoordelen en onderhandelen met je werkgever.

 • Jouw persoonlijke ontslagspecialist
 • Snel zicht op verbeterpunten
 • Wij onderhandelen voor jou
Goed om te weten

Een ontslag heeft een grote impact op je persoonlijke en financiële situatie. Er komen dan ook vast heel wat vragen bij je op. Wat staat er allemaal in een beëindigingsovereenkomst? Heb je recht op een beëindigingsvergoeding en hoe zit het met je WW-uitkering? Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat is een beëindigingsovereenkomst?

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden maak je samen met je werkgever afspraken over het beëindigen van je arbeidsovereenkomst. De werkgever doet je hiervoor een ontslagvoorstel waar alle afspraken rond het ontslag in staan. Denk bijvoorbeeld aan de datum waarop je arbeidsovereenkomst eindigt, een beëindigingsvergoeding en een vergoeding die je werkgever uitkeert voor de kosten voor rechtsbijstand die je moet maken. Als jullie het volledig eens zijn over alle afspraken, worden deze vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst. Dit wordt ook wel een vaststellingsovereenkomst genoemd. Ben je het niet eens met de voorwaarden in de beëindigingsovereenkomst? Zet dan niet meteen je handtekening. Je kunt altijd onderhandelen over betere voorwaarden.

Wanneer krijg ik een beëindigingsovereenkomst?

Er kunnen verschillende redenen voor het beëindigen van de arbeidsovereenkomst zijn. Denk bijvoorbeeld aan een reorganisatie van je werkgever, of een arbeidsconflict waarbij de onderlinge verhouding verstoord is geraakt. Als je werkgever tot ontslag wil overgaan, kan hij je een ontslagvoorstel doen in de vorm van een beëindigingsovereenkomst.

Worden jullie het samen eens over de beëindigingsovereenkomst, dan bespaart dit de werkgever tijd en kosten. Hij hoeft dan namelijk geen ontslagvergunning aan te vragen bij het UWV of naar de kantonrechter te stappen voor het ontbinden van de arbeidsovereenkomst.

Ook voor jou als werknemer zitten er voordelen aan een beëindigingsovereenkomst. Je weet sneller waar je aan toe bent omdat er geen lange procedure is, vaak krijg je een hogere ontslagvergoeding en ook kun je afspraken laten vastleggen over andere punten die voor jou belangrijk zijn.

Wat als ik de beëindigingsovereenkomst niet wil tekenen?

Ben je niet tevreden met het voorstel van je werkgever en wil je geen handtekening zetten onder de beëindigingsovereenkomst? Dan blijf je gewoon in dienst. Je werkgever kan dan proberen om je alsnog te ontslaan via het UWV of de kantonrechter.

Let op

Dat je de beëindigingsovereenkomst niet tekent, betekent niet dat je een betere ontslagvergoeding gaat krijgen. Schakel juridische hulp in en laat een jurist beoordelen of het verstandig is om de beëindigingsovereenkomst niet te tekenen. Onze juristen kunnen je ook helpen bij een ontslagprocedure bij de kantonrechter of het UWV.

Heb ik bedenktijd om de beëindigingsovereenkomst te ontbinden?

Ja. Je hebt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen bij een beëindigingsovereenkomst. Ook als je de beëindigingsovereenkomst al getekend hebt, heb je nog 14 dagen de tijd om er alsnog van af te zien. Hier hoef je geen reden voor op te geven. Je kunt je werkgever schriftelijk laten weten dat je de beëindigingsovereenkomst wilt ontbinden. Let op: de werkgever moet de bedenktijd vermelden in de beëindigingsovereenkomst. Staat dit er niet in, dan heb je recht op een bedenktijd van 3 weken.

Je eigen deskundige advocaat met een heldere en duidelijke afspraak over de kosten. Dat vond ik nergens anders. Het contact was soms erg intensief en wordt daarmee ook persoonlijker. Prettige bijkomstigheid bij iets wat toch een vervelende en slepende zaak was.
M.v.O. uit Haarlem

Bekijk een voorbeeld beëindigingsovereenkomst

Wat staat er nu eigenlijk precies in een beëindigingsovereenkomst? Download onze voorbeeldbeëindigingsovereenkomst met de meest voorkomende onderdelen. De belangrijkste onderdelen in de modelbeëindigingsovereenkomst zijn:

 • Opzegtermijn. Wanneer eindigt de arbeidsovereenkomst en heb je tot die tijd vrijstelling van werk?
 • Ontslagvergoeding. Hoe is de vergoeding berekend en krijg je wel waar je recht op hebt?
 • WW-uitkering. Stelt de beëindigingsovereenkomst jouw recht op WW veilig?
 • Volledigheid. Elke ontslagsituatie is weer anders. Laat een van onze juristen beoordelen of jouw beëindigingsovereenkomst volledig is.
Nu bekijken
Beëindigingsvergoeding

De financiële gevolgen van een ontslag zijn vaak groot. Een beëindigingsvergoeding (ontslagvergoeding of gouden handdruk) kan dit opvangen. Heb je hier eigenlijk wel recht op in jouw geval? En hoe hoog is zo’n beëindigingsvergoeding dan? We vertellen je er graag meer over.

Heb ik recht op een vergoeding bij ontslag met een beëindigingsovereenkomst

Check je ontslagvergoeding

Een ontslagvergoeding in de beëindigingsovereenkomst is een belangrijk punt van onderhandeling. Het eerste voorstel van je werkgever is bijna nooit het beste voorstel. Ga dus niet zomaar akkoord en schakel juridische hulp in. Onze juristen kunnen met je werkgever onderhandelen voor een hogere beëindigingsvergoeding.

Bij ontslag met een beëindigingsovereenkomst heb je niet per definitie recht op een beëindigingsvergoeding. Werkgever en werknemer zijn helemaal vrij om afspraken te maken over het ontslag. Een vergoeding hoeft daar niet altijd onderdeel van uit te maken. In de meeste gevallen biedt de werkgever wel een beëindigingsvergoeding aan.

Hoeveel ontslagvergoeding krijg ik?

Bij ontslag met wederzijds goedvinden (via een beëindigingsovereenkomst) krijg je in de meeste gevallen een ontslagvergoeding. De hoogte van de ontslagvergoeding hangt af van diverse omstandigheden.

Vaak wordt de wettelijke transitievergoeding als uitgangspunt gebruikt bij het bepalen van de ontslagvergoeding in de beëindigingsovereenkomst. Je leeftijd, het aantal dienstjaren en je bruto maandsalaris bepalen hoe hoog de transitievergoeding is. Wil je zelf de hoogte berekenen? Maak dan gebruik van onze handige rekentool transitievergoeding.

Bereken de transitievergoeding
Gemiddeld onderhandelen wij €8.500 meer!

Let op! De transitievergoeding is niet de maximale vergoeding. Bij een beëindigingsovereenkomst is de vergoeding in veel gevallen hoger dan de transitievergoeding.

Benieuwd of jij ook een hogere beëindigingsvergoeding kunt krijgen? Check het online of bespreek je beëindigingsovereenkomst direct met een van onze juristen.

Ramon - 5 jaar arbeidsrecht jurist
8 / 10
>