naar DAS.nl

Gratis check van je ontslag

Laat Flexx je voorstel verbeteren
Onze hulp kosteloos? Betaalt je werkgever een vergoeding voor juridisch advies?
Ja Nee
Beoordelen Zeker weten dat je al je kansen benut
 • Analyse van al je documenten
 • Alle verbeterpunten helder op papier
€379
Meer informatie Direct bestellen
Beoordelen & Onderhandelen Wij zetten ons in voor een betere deal

Het eerste voorstel van je werkgever is meestal niet de beste deal. Bovendien blijken voorstellen vaak onvolledig, waardoor je rechten kunt mislopen. Alle reden om te kiezen voor de juist ondersteuning.

 • Analyse van al je documenten
 • Alle verbeterpunten helder op een rij
 • Wij onderhandelen met je werkgever
 • Verbeterde ontslagvoorwaarden
€799
Meer informatie Direct bestellen
 • Onderhandelen Gemiddeld onderhandelen wij
  €8.500 meer vergoeding
 • 088 3279 831 Op werkdagen tot 17:30
 • Betalen in termijnen Dat kan altijd
Zo werkt Beoordelen & Onderhandelen
 • Analyse voorstel
  Al jouw documenten worden bestudeerd om een goed beeld te krijgen van de verbetermogelijkheden.
 • Afspraken maken
  Samen bespreken jullie welke uitkomst voor jou acceptabel is. Op basis daarvan bereid jouw jurist de onderhandeling voor.
 • Onderhandelen met je werkgever
  Jouw jurist legt een eerste voorstel neer bij je werkgever. Een onderhandeling bestaat meestal uit enkele rondes waarin beide partijen voor- en tegenvoorstellen doen.
 • Nieuw voorstel
  De gemaakt afspraken worden in een nieuwe vaststellingsovereenkomst vastgelegd.

Dit is Flexx

Bij Flexx pakken we de zaken slim aan. Met onze vaste prijzen weet je altijd vooraf waar je aan toe bent. En met onze online tool ontdek je snel de verbeterpunten in je voorstel. Ook kun je jouw voorstel gratis voorleggen aan onze jurist. Waarna jij beslist welke vervolgstap genomen kan worden. Heb je vragen? Onze intakejuristen zitten voor je klaar.
Zo werkt Flexx voor jou.

Do's en don'ts bij ontslag

Als je te maken krijgt met een (dreigend) ontslag, vraag je jezelf natuurlijk af wat je moet doen. Ga je je ontslag aanvechten of ga je ermee akkoord? En als je die keuze eenmaal hebt gemaakt, wat is dan de beste strategie? Het is belangrijk om je eerst goed te informeren. Zo weet je precies wat je moet doen en wat je rechten bij ontslag zijn. We hebben de belangrijkste informatie, tips en vragen voor je op een rijtje gezet.

Wat moet ik doen bij ontslag?

De belangrijkste vraag bij een ontslag is: wat moet ik doen? Een ontslag heeft namelijk grote gevolgen, zowel persoonlijk als financieel. Als je precies weet wat je moet doen bij ontslag, kun je beter voor jezelf opkomen. Volg de onderstaande stappen, zodat je sterk in je schoenen staat!

 • Voorstel ontvangen? Lees het goed door!

  Bestudeer het ontslagvoorstel van je werkgever goed. Staat alles er wel in of ben je het ergens niet mee eens? Schrijf alle vragen die je hebt op.

 • Zet nooit direct je handtekening

  Het eerste voorstel van de werkgever is bijna nooit het beste voorstel. Heb je toch al getekend? Je hebt 14 dagen bedenktijd om er alsnog van af te zien.

 • Hoor je werkgever aan, zeg niet toe

  Blijf in gesprek met je werkgever en luister naar zijn standpunten. Blijf neutraal en zeg nog niks toe, maar wijs ook nog niks af!

 • Vraag extra bedenktijd

  Zet je werkgever je onder druk om zo snel mogelijk te beslissen? Stuur de gratis protestbrief om extra bedenktijd te krijgen.

  Stel nu gratis je protestbrief samen
 • Check je rechtshulpvergoeding

  Als in je vaststellingsovereenkomst is opgenomen dat je werkgever juridisch advies vergoedt, dan is onze inzet voor jou kosteloos. Ongeacht het bedrag dat de overeenkomst hierover eventueel vermeldt. Onze kosten brengen we direct in rekening bij jouw werkgever. Laat Flexx werken voor jou. In 90% van de gevallen onderhandelen wij namelijk een betere deal, bijvoorbeeld met een hogere ontslagvergoeding.

  Zet ons direct aan het werk
 • Schakel juridische hulp bij ontslag in

  Met juridische hulp sta je sterker in je schoenen en haal je het maximale uit je ontslag. Onze juristen geven je advies en onderhandelen met je werkgever voor betere ontslagvoorwaarden.

  Hoe werkt dit?
Ontslagvormen

Ontslag krijgen kan op verschillende manieren. Elke manier van ontslag krijgen gaat weer anders in zijn werk. Flexx van DAS biedt hulp bij ontslag in alle situaties. Zo sta je altijd sterk.

Ontslag met vaststellingsovereenkomst

Het komt vaak voor dat een werkgever de werknemer samen afspraken maken over beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Dit wordt ontslag met wederzijds goedvinden genoemd. Een arbeidsovereenkomst eindigt dan door middel van een vaststellingsovereenkomst.

Alles over ontslag met vaststellingsovereenkomst

Ontslag via UWV om bedrijfseconomische reden

Je werkgever kan een arbeidsovereenkomst beëindigen na toestemming van het UWV. Je ontvangt dan een ontslagvoorstel van het UWV. Dit gebeurt in twee situaties:

 • Als je langdurig arbeidsongeschikt bent.
 • Als er sprake is van bedrijfseconomische omstandigheden zoals een slechte financiële positie, vermindering van werk of verhuizing van het bedrijf.
Alles over ontslag via het UWV

Ontslag via kantonrechter

Een ontbinding van de arbeidsovereenkomst via de kantonrechter is nodig bij ontslag om persoonlijke redenen. Voorbeelden hiervan zijn disfunctioneren, een verstoorde arbeidsverhouding of verschil van inzicht. 

Alles over ontslag via kantonrechter

Ontslag op staande voet

Een ontslag op staande voet houdt in dat je werkgever je per direct ontslaat. Er is dan wel een dringende reden nodig. Er moet dus wel echt iets serieus aan de hand zijn zoals bijvoorbeeld diefstal, verduistering, bedreiging of mishandeling. Je werkgever moet de dringende reden laten weten op het moment van ontslag.

Alles over ontslag op staande voet
Goed om te weten

Wat zijn redenen voor ontslag

Een werkgever moet goede redenen voor ontslag hebben. Hij mag je niet zomaar ontslaan. Enkele toegestane redenen voor ontslag zijn voorbeeld: bedrijfseconomische redenen, faillissement, een verstoorde arbeidsrelatie of slecht functioneren. Wat de reden van ontslag krijgen ook is, zorg dat je altijd juridische hulp bij ontslag aanvraagt. Een arbeidsjurist weet precies wat te doen bij ontslag. Onze juristen kunnen bijvoorbeeld je ontslag aanvechten of namens jou onderhandelen voor betere ontslagvoorwaarden.

Wanneer kan mijn werkgever ontslag aanvragen?

Een werkgever kan niet zomaar ontslag aanvragen. Er zijn bepaalde regels waar hij zich aan moet houden. Deze regels zijn onder andere afhankelijk van jouw arbeidscontract en de redenen voor ontslag die jouw werkgever opgeeft. Verder geldt er nog een opzegtermijn en eventueel een opzegverbod. Wil je zeker weten of je werkgever je ontslag mag aanvragen? Maak dan gebruik van onze ontslaghulp on demand. Onze juristen helpen je met gratis advies en kunnen namens jou onderhandelen en procedures voeren.

Hoe werkt ontslag bij vast contract?

Ontslag bij vast contract is mogelijk als je werkgever een geldige reden voor ontslag heeft. Dat kan bijvoorbeeld slecht functioneren, een verstoorde arbeidsrelatie of bedrijfseconomische redenen zijn. Ook is ontslag op staande voet mogelijk als er sprake is van een dringende reden, zoals diefstal of fraude. Je werkgever moet een ontslag bij vast contract in ieder geval goed motiveren. In de meeste gevallen worden er ook afspraken gemaakt over het ontslag. Deze komen dan in een vaststellingsovereenkomst te staan.

Wat is onterecht ontslag?

Van onterecht ontslag kan bijvoorbeeld sprake zijn als de werkgever geen (geldige) reden voor ontslag heeft. Of als er een ontslagverbod geldt, zoals in de eerste 2 jaar dat een werknemer ziek is of tijdens zwangerschapsverlof. Denk je dat er in jouw geval sprake is van onterecht ontslag? Ga dan niet zomaar akkoord en schakel onze juristen in voor hulp bij ontslag.

Bekijk een voorbeeld vaststellingsovereenkomst

Ga je ontslag krijgen en stelt je werkgever daarvoor een vaststellingsovereenkomst op? Dan is het goed om te weten wat daar allemaal in zou moeten staan. Met onze voorbeeldvaststellingsovereenkomst heb je een goed beeld van de belangrijkste onderdelen:

 • Opzegtermijn. Wanneer eindigt je dienstverband en moet je tot die tijd nog werken?
 • WW-uitkering. Krijg je wel een WW-uitkering na je ontslag?
 • Ontslagvergoeding. Krijg je een ontslagvergoeding en is die hoog genoeg
 • Volledigheid. Staat alles erin wat erin moet staan? Laat onze juristen beoordelen of jouw vaststellingsovereenkomst volledig is.
Controleer je rechten bij ontslag

Je rechten bij ontslag hangen af van de ontslagvorm die in jouw situatie geldt. In de meeste gevallen is er sprake van ontslag met wederzijds goedvinden. Werkgever en werknemer maken dan afspraken over het ontslag en leggen die vast in een vaststellingsovereenkomst. Maar wanneer je bijvoorbeeld op staande voet wordt ontslagen, is de situatie weer heel anders. Ga dus altijd goed na welke ontslagvorm op jou van toepassing en schakel juridische ontslaghulp in voor advies en bijstand.

Wat zijn mijn rechten bij ontslag

Afhankelijk van jouw ontslagsituatie heb je bepaalde rechten bij ontslag. Denk bijvoorbeeld aan een ontslagvergoeding of transitievergoeding, je recht op een WW-uitkering na ontslag, maar ook bijvoorbeeld het uitbetalen van eventuele vakantiedagen. De arbeidsrechtjuristen van Flexx kunnen je precies vertellen welke rechten bij ontslag gelden in jouw situatie.

Hoe weet ik wat mijn rechten bij ontslag zijn?

Wil jij zeker weten of je straks recht hebt op een WW-uitkering of ontslagvergoeding? En klopt jouw opzegtermijn eigenlijk wel? Als je werkgever een voorstel heeft gedaan voor een vaststellingsovereenkomst, kun je die controleren met onze online check. Je krijgt dan direct inzicht in jouw rechten bij ontslag. Heb je geen vaststellingsovereenkomst en gaat jouw ontslag op een andere manier (op staande voet, via UWV of kantonrechter)? Maak dan gebruik van onze ontslaghulp on demand. Onze ervaren juristen bieden professionele hulp bij ontslag en helpen je graag verder.

Doe de online check

Direct weten wat jouw rechten bij ontslag zijn? Doe de online check!

 • Heb jij recht op WW?
 • Klopt de opzegtermijn?
 • Is de ontslagvergoeding hoog genoeg?