naar DAS.nl

Geen verzekering nodig

Vaste en scherpe tarieven

Eigen specialist, goed resultaat

Binnen 24 uur juridische hulp voor een vast bedrag

Ontslaghulp On Demand

Wil je werkgever je ontslaan? Of je nu zelf weg wilt of niet, zet nooit direct je handtekening en schakel juridische hulp in. Het kan namelijk zijn dat je belangrijke rechten verspeelt. Onze gespecialiseerde arbeidsrecht juristen staan voor je klaar, voor een vast bedrag per oplossing. Zo boek je snel resultaat, houd je grip op je uitgaven en voorkom je verrassingen. Dat is Flexx voor jou.

    Direct hulp van je eigen ontslagspecialist
    Vaste en scherpe tarieven, geen verrassingen achteraf
    Onze klanten beoordelen ons met een 8

Zo werkt Flexx voor jou

Bij ontslag staan we direct voor je klaar. En het mooie is: jij bepaalt hoe we jou helpen. Vraag ons bijvoorbeeld om je rechtspositie te beoordelen of om te onderhandelen met je werkgever. Of voor hulp bij een gerechtelijke procedure. Je kunt ons direct bellen voor advies. Je kunt ook eerst meer lezen over jouw situatie. Rechtshulp zoals jij dat wilt, dat is Flexx van DAS.

Bel ons 

Bel ons voor advies

    Direct contact met een intakejurist

    Samen jouw vraagstuk bespreken

    Snel grip op je mogelijkheden

contact telefoonnummer Flexx van DAS 088 3279 831

contact telefoonnummer Flexx van DAS 088 3279 831 

 Maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.30 uur.

Meer informatie?

Hulp bij ontslag met vaststellingsovereenkomst

Er zijn veel verschillende redenen voor ontslag. De meest voorkomende ontslagvorm is ontslag met wederzijds goedvinden of ook wel ontslag met vaststellingsovereenkomst genoemd. In dat geval is het belangrijk om nooit direct je handtekening te zetten. Voor 90% van onze klanten weten we namelijk een beter voorstel te onderhandelen. Haal ook meer uit je ontslag door hulp van Flexx van DAS in te schakelen.

Ontdek welke oplossing bij jou past
Maak een keuze
Sluiten

Als je werkgever een ontslagvoorstel doet, ook wel ontslag met wederzijds goedvinden/vaststellingovereenkomst genoemd, wordt er in de meeste gevallen een ontslagvergoeding aangeboden. Wat in jouw geval een passende ontslagvergoeding is, hangt af van de omstandigheden. Het uitgangspunt voor de berekening van een ontslagvergoeding is veelal de transitievergoeding. De hoogte van deze transitievergoeding, kun je middels een berekeningstool zelf berekenen op basis van diverse factoren (leeftijd, lengte dienstverband, loongegevens etc). Maar let wel,  de transitievergoeding is bij een beëindiging met wederzijds goedvinden/vaststellingsovereenkomst geen recht, maar in de praktijk is het in de meeste gevallen wel gebruikelijk dat deze vergoeding wordt aangeboden. Bovendien is de hoogte van de door je werkgever aangeboden ontslagvergoeding veelal onderhandelbaar. 

Maak een keuze
Sluiten

Wordt er in het ontslagvoorstel (vaak aangeboden in de vorm van een concept beëindigingsovereenkomst/vaststellingsovereenkomst) dat je van je werkgever hebt ontvangen gemeld of je tot de einddatum van je contract/arbeidsovereenkomst nog moet werken? Of word je vrijgesteld van werk? Is hierover niets vermeld in het ontslagvoorstel, dan gaat het ontslagvoorstel ervan uit dat je tot de einddatum van je contract/arbeidsovereenkomst je werk blijft doen en je niet wordt vrijgesteld van werkzaamheden. Een vrijstelling van werk onder doorbetaling van salaris is echter onderhandelbaar. Echter, zolang je werkgever een vrijstelling van werk niet schriftelijk heeft bevestigd, ben je verplicht je werk te blijven doen. 

Maak een keuze
Sluiten Ben je het eens met de einddatum van je contract/arbeidsovereenkomst zoals je werkgever deze voorstelt in het ontslagvoorstel? Is er met de voorgestelde einddatum van je contract/ arbeidsovereenkomst door je werkgever rekening gehouden met de door je werkgever in acht te nemen opzegtermijn? Dit laatste is van belang om je aanspraken op een WW-uitkering veilig te stellen bij de voorgestelde einddatum. Wordt er namelijk geen rekening gehouden met de juiste opzegtermijn, dan kan het zo zijn dat je niet aansluitend bij de voorgestelde einddatum aanspraak kunt maken op een WW-uitkering en je geconfronteerd wordt met een inkomensgat (geen loon meer door einde dienstverband en ook (nog) geen uitkering). 
Maak een keuze
Sluiten

In sommige gevallen vergoedt een werkgever de juridische kosten (of een deel daarvan) voor de beoordeling van het ontslagvoorstel. Hoewel een werkgever in juridische zin niet verplicht is om de juridische kosten van een werknemer te vergoeden, zie je in de praktijk wel dat het regelmatig gebeurt en dat een juridische kostenvergoeding onderhandelbaar is. 

Maak een keuze
Sluiten

Is het ontslagvoorstel van je werkgever volledig? Regelt het alle zaken die bij het einde van je contract/arbeidsovereenkomst geregeld moeten worden? Of mis je onderdelen? Naast een einddatum, ontslagvergoeding, de invulling van je werk tot de einddatum van je arbeidsovereenkomst, een vergoeding voor juridische kosten, kun je nog denken aan de volgende onderwerpen: eindafrekening, vakantiedagen, vakantiegeld, 13de maand, eindejaarsuitkering, winstuitkering, bonus, concurrentiebeding en/of relatiebeding, studiekosten, positief getuigschrift en/of referenties, communicatie over vertrek etc.  Het is van belang dat het ontslagvoorstel (de beëindigingsovereenkomst/vaststellingsovereenkomst) allesomvattend is, omdat een ontslagregeling meestal wordt aangegaan onder finale kwijting over en weer. Dit betekent dat je nadat er tussen partijen een akkoord is bereikt over de inhoud van de ontslagregeling, er niets anders meer gevorderd kan worden van de andere partij, dan de afspraken die partijen in de ontslagregeling hebben vastgelegd. 

Ons advies voor jou
  • Je eigen ontslagspecialist
  • Verbeterpunten in je ontslagvoorstel
  • Advies over de te nemen vervolgstappen
  • Wij onderhandelen met jouw werkgever
  • Een verbeterd ontslagvoorstel voor jou
€ 379,-
of in 2 termijnen
  • Je eigen ontslagspecialist
  • Verbeterpunten in je ontslagvoorstel
  • Advies over de te nemen vervolgstappen
  • Wij onderhandelen met jouw werkgever
  • Een verbeterd ontslagvoorstel voor jou
Totaaloplossing
€ 978,-
€ 799,-
of in 2 termijnen
Vaststellingsovereenkomst onderhandelen

Kies jouw eigen ontslagspecialist 

De jurist die je helpt is gespecialiseerd in jouw situatie. Je wordt dus altijd snel en goed geholpen. Bij Flexx kun je ook zelf je ontslagspecialist kiezen die het beste bij je past. Je kunt selecteren op basis van expertise, aanpak, ervaring of beoordelingen door anderen. Handig toch?

Maartje Frankevijle
Jurist arbeidsrecht
Marc Ceelen
Jurist arbeidsrecht & contractueel recht
Ramon van Lieshout
Jurist arbeidsrecht & onroerende zaken
Suzanne Mollee
Jurist arbeidsrecht
Kyra ten Pas
Jurist contractueel recht
Anco Goldhoorn
Jurist contractueel recht
Nieuws & blogs over ont­slag