Conflict met gemeente over vergunning

De gemeente heeft je aanvraag voor een vergunning afgewezen. Daar baal je van, zeker omdat je het er niet mee eens bent. Wat kun je doen om die vergunning alsnog te bemachtigen? Onze juristen helpen je juridisch de juiste paden te bewandelen.

  • Onze oplossing
  • Goed om te weten
  • Veelgestelde vragen
  • Binnen 24 uur contact
  • Rustig je vragen stellen
  • Weten waar je aan toe bent
Web only deal
€ 49,-
excl. BTW
  • Gesprek met een ervaren jurist
  • Inzicht in jouw juridische kansen
  • Concrete tips en advies
€ 429,-
excl. BTW
of in 2 termijnen
Niet goed, geld terug bij DAS

Het indienen van een bezwaar

Heeft de gemeente je vergunning geweigerd en wil je hiertegen bezwaar maken? Het is belangrijk dat je dit dan doet binnen 6 weken na de datum, die boven de brief van de weigering staat. In het besluit van de gemeente staat altijd wie een bezwaar kan indienen, wanneer en waar het moet worden ingediend. Te laat is te laat, dus zorg dat de gemeente uw bezwaar op tijd ontvangt.

Nog geen vergunning gekregen?
Heb je nog geen vergunning gekregen of loopt de bezwaartermijn nog? Dan mag je niet starten met het plan waarvoor je een vergunningsaanvraag hebt gedaan. Je kunt dus nog geen terras opbouwen of je fabriek uitbouwen.

De gemeente moet binnen 8 weken op je vergunningsaanvraag reageren en de beslissing duidelijk onderbouwen. De gemeente mag de termijn met 6 weken verlengen. Beslist de gemeente niet op tijd? Dan krijg je de vergunning automatisch als je aanvraag voldoet aan de toetsingscriteria.

Let op: voor het aanvragen van vergunningen moet je altijd leges betalen. Ook als later blijkt dat de gemeente je vergunning afwijst. Vaak betaalt je dan de helft.

Vergunning ontvangen?

Heb je toch een vergunning gekregen? Dan hebben andere belanghebbenden nog 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Bijvoorbeeld omwonenden en concurrenten. In hun bezwaarschrift moeten zij aangeven welke redenen zij hebben om bezwaar te maken. Hierna volgt een zitting waarbij alle partijen worden gehoord. Uiteraard ben je partij in een bezwaarschriftprocedure.

Juridische hulp inschakelen
Onze juristen staan je ook in deze situatie graag bij. Zo kunnen we je rechtspositie bepalen of je vertegenwoordigen tijdens een procedure.

Direct hulp van ervaren juristen. Zonder verzekering.

Vaste prijzen. Geen verrassingen achteraf.

Tevreden klanten. Beoordeling van 4 sterren.

Wij helpen je graag verder!
Hanan Drieënhuizen - Manager Adviesteam