We merken dat er door het coronavirus veel vragen leven. Daarom zetten wij een aantal juridische vragen en antwoorden op een rij voor consumenten én ondernemers.

Bezoek onze speciale pagina over het coronavirus
naar DAS.nl

Geen verzekering nodig

Altijd eenmalig, je blijft vrij

Direct hulp van een expert

Conflict met je huurder

Een bedrijfspand of –ruimte verhuren kan soms tot conflicten leiden. Omdat de huurder de gemaakte afspraken niet nakomt. Of door gedoe over de huurprijs. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Juist daarom is het belangrijk om zorgvuldig te handelen. Wij helpen je graag, zodat jij juridisch de juiste stappen zet.

Jouw plichten als verhuurder

Het staat voorop dat je je gedraagt als goede verhuurder. Dat betekent dat je moet zorgen voor groot onderhoud aan het pand. Denk bijvoorbeeld aan het buitenwerk schilderen of lekkages verhelpen. Maar je moet ook zorgen voor het huurgenot. Als verhuurder spreek je bijvoorbeeld ook de buren aan op overlast.

Heb je hulp nodig? De juristen van Flexx helpen je graag.

Bekijk onze oplossingen
Dit kun je eerst zelf doen
1 Stel de huurder in gebreke
Betaalt de huurder niet op tijd, stel deze dan in gebreke door een brief te sturen. In deze brief geef je ook aan tot welke datum alsnog betaald kan worden. Kán de huurder niet betalen? Denk dan mee over een oplossing, bijvoorbeeld een betalingsregeling.
2 Stuur een herinnering naar je huurder
Stel bij elke gemiste betaling de huurder in gebreke en stuur hierover een herinnering. Haalt dat niet uit? Dan kun je proberen de huurder uit te zetten door deze aan te spreken op slecht huurderschap. Onze juristen beoordelen graag de situatie voor je, en adviseren wat je het best kunt doen.
Je huur­der uit­zet­ten. Kan da­t?

Je huurder komt gemaakte afspraken niet na, en het lijkt er niet op dat dit snel zal veranderen. De enige oplossing is om de huurder uit te zetten. Maar kan dat zomaar?

Een huurder mag je pas uitzetten als er echt sprake is van een zwaarwegende reden. Bijvoorbeeld slecht huurderschap. Daar is sprake van als er al maandenlang een betalingsachterstand is. Ook mag je een huurder pas uitzetten als je kunt bewijzen dat je het pand dringend nodig hebt voor eigen gebruik, of dat het pand verbouwd moet worden. Maar zelfs dan kan een uitzetting moeilijk zijn. Onze juristen adviseren je hier graag in.

Voorkom problemen met een waterdichte huurovereenkomst

Een bedrijfspand of –ruimte verhuren doe je niet elke dag. Alle reden om de afspraken die je maakt goed te laten controleren en opstellen. Onze juristen helpen je aan een waterdichte overeenkomst. Kun jij met een goed gevoel aan de bak.

Huurovereenkomst

Hulp nodig?

Dan is de juridische hulp van Flexx een slimme keuze. Flexx biedt juridische hulp, juist als je niet verzekerd bent.

Kies de stap die jij wil zetten

Kies de stap die je wil zetten

Beoordelen

van je rechtspositie

Check je situatie en bepaal samen je strategie.

Onderhandelen

met de tegenpartij

Ga in onderhandeling met je leverancier om tot de beste oplossing te komen.

Procedure

tegen de tegenpartij

Nóg geen oplossing? Dan gaan we naar de rechter.

 

 

Bekijk onze oplossingen
>