naar DAS.nl
 • Goed beoordeeldErvaren letselschadejuristen
 • Geen verzekering nodigVrijblijvend advies
 • Kosteloze rechtshulpKosteloze rechtshulp
 • Contact088 3279 860

Ontdek je recht op schadevergoeding

Dat is Flexx
 • Binnen 2 minuten je rechtspositie in beeld
 • Direct hulp van je eigen letselschadejurist
 • Onze hulp is geheel kosteloos
Vragen? 088 3279 860 Hanan | Manager Flexx
Zo werkt Flexx
 • Ontdek je rechtspositie
  En je ziet direct of we je kosteloos kunnen helpen.
  Ontdek het nu
 • Aanmelden
  Vertel je ons meer over jouw situatie, dan neemt jouw jurist binnen 1 werkdag contact met je op.
 • Aan de slag
  Jouw jurist regelt de aansprakelijkheid en zorgt dat je een voorschot op je kosten ontvangt.
 • Onderhandelen
  We brengen je schade in kaart. Zodra jij bent opgeknapt onderhandelen wij een zo hoog mogelijke schadevergoeding.

Dit is Flexx

Flexx van DAS helpt zoals jij dat prettig vindt. Zodat jij goed uit deze vervelende situatie komt. We maken de expertise van onze letschadejuristen zo eenvoudig mogelijk voor jou beschikbaar. Zo werkt Flexx voor jou.

Heb je letselschade en weet je niet wat je moet doen?

Letselschade claimen in 5 stappen

Heb je een ongeval gehad en wil je letselschade claimen? Flexx van DAS helpt je in 5 stappen.

 • 1. Aansprakelijkheid beoordelen

  Als eerste verzamel je samen met jouw letselschadejurist alle belangrijke gegevens voor jouw zaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan getuigenverklaringen, een proces-verbaal en andere bewijsstukken met betrekking tot het ongeval. Als het dossier compleet is, bekijken we of de andere partij aansprakelijk kan worden gesteld voor jouw letselschade. De letselschadejurist overlegt met jou over de kansen om succesvol de letselschade te claimen, uiteraard zal de letselschadejurist altijd zijn uiterste best voor je doen. Liggen er goede kansen, dan gaan we door met stap 2.

 • 2. Letselschadeclaim onderbouwen

  Jouw letselschadejurist vraagt jouw medische gegevens op. Aan de hand hiervan wordt de letselschade berekend en stelt de jurist een schadeclaim met onderbouwing op.

 • 3. Voorschotten aanvragen

  Procedures kunnen lang zijn, terwijl je wel al medische kosten hebt of inkomensverlies als ZZP'er, omdat je niet meer kunt werken. Om dit op te vangen, vraagt jouw letselschadejurist de aansprakelijke partij vaak om een voorschot op jouw schadevergoeding. Als dat nodig is, kunnen wij meerdere keren om voorschotten vragen tijdens de schadeclaimprocedure. Hoeveel voorschot bij letselschade je krijgt, hangt af van de hoogte van je schade en de ernst van het letsel. Onze juristen kunnen de schadevergoeding letselschade voor jou berekenen.

 • 4. Definitieve letselschadevergoeding

  Als je weer volledig hersteld bent, kan de letselschadeclaim worden afgerond. Op dat moment is namelijk duidelijk hoeveel letselschade je precies hebt opgelopen. Ben je niet hersteld en heb je blijvend letsel opgelopen? Dan wordt er een medisch deskundigenoordeel gevraagd over de ernst van het letsel en de toekomstige gevolgen daarvan. Hiermee kunnen we de (toekomstige) schade vaststellen en deze letselschade ook claimen.

 • 5. Afronden van de letselschadeclaim

  In stap 5 ronden we de letselschadeclaim af. Hierbij zijn 3 verschillende scenario’s mogelijk:

  1. De verzekeraar van de aansprakelijke partij is bereid om de gevraagde letselschade te betalen. We kunnen de letselschadeclaim dan snel afronden.
  2. De verzekeraar van de aansprakelijke partij vindt het gevraagde schadebedrag te hoog en doet een tegenbod. We gaan dan in onderhandeling met de wederpartij en proberen samen tot een overeenkomst te komen.
  3. De verzekeraar van de aansprakelijke partij vindt het gevraagde schadebedrag te hoog en wil ook niet onderhandelen. In dit geval geven we je advies over de kansen om succesvol je letselschade te claimen in een procedure bij de rechter.

  Onze juristen gaan graag voor jou aan de slag om jouw letselschade te claimen. Zo krijg jij waar je recht op hebt. Neem contact op voor een vrijblijvend advies en ontdek direct wat je mogelijkheden zijn.

Ontdek je rechtspositie
Goed om te weten

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die je hebt als gevolg van letsel. Om te kunnen spreken van letselschade moet er dus letsel én schade zijn. Maar wat valt er nu precies onder die twee termen?

Onder letsel verstaan we alle persoonlijke beschadigingen en aandoeningen die klachten geven. Denk bijvoorbeeld aan botbreuken of verwondingen De aandoening of klacht hoeft niet direct zichtbaar te zijn. Onder letsel vallen dus ook klachten zoals een whiplash of zenuwletsel. Daarnaast kan letsel ook emotioneel of psychisch zijn, zoals een depressie of een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Bij schade kan er sprake zijn van materiële en immateriële schade. Materiële schade is schade die direct in geld uitgedrukt kan worden. Dit betreft bijvoorbeeld schade aan je eigendommen of verlies aan inkomen omdat je niet meer kunt werken. Immateriële schade is de schade die je lijdt door pijn, verdriet of verlies van levensvreugde. Voor immateriële schade krijg je een vergoeding in de vorm van smartengeld.

Is iemand anders aansprakelijk voor de letselschade die jij hebt opgelopen? Dan kun je de letselschade claimen bij de andere partij. Schakel de juristen van Flexx van DAS in om jou daarbij te helpen.

Heb ik bij letselschade kosten voor het claimen?

Schakel je letselschadehulp van Flexx van DAS in, dan gaan wij onze uiterste best doen om de verzekeraar van de veroorzaker aansprakelijk te stellen. Onze rechtshulp is kosteloos, omdat we onze eigen kosten verhalen op de aansprakelijke partij. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over extra, onverwachte kosten bij het claimen van letselschade.

Wanneer heb je recht op een letselschadevergoeding?

Als je letselschade hebt opgelopen bij een ongeval, is het belangrijk om te kijken wanneer je recht hebt op letselschadevergoeding. Gebruik hiervoor onze handige online tool om direct je recht op schadevergoeding te checken.

Wil je liever eerst met ons adviesteam overleggen? Bel dan naar 088-3279860 of maak een terugbelafspraak. Onze juristen beoordelen dan of je een goede kans maakt om letselschadevergoeding te claimen. Je kunt bij ons terecht voor gratis advies en rechtshulp.

Voor recht op letselschadevergoeding moet in ieder geval voldaan zijn aan de volgende voorwaarden: 

 • Je hebt fysiek en/of psychisch letsel opgelopen en kunt dit aantonen
 • Je hebt materiële en/of immateriële schade opgelopen en kunt dit aantonen
 • De wederpartij is volgens jou aansprakelijk/verantwoordelijk voor het ongeval waarbij je letsel hebt opgelopen
 • Je hebt het letsel korter dan 5 jaar geleden opgelopen (anders is je zaak mogelijk verjaard)
Check jouw recht op letselschadevergoeding

Bij letselschade staan we direct voor je klaar. 

 • Direct online inzicht in je kansen
 • Binnen 1 werkdag contact
 • Jouw jurist brengt de schade in kaart
 • En onderhandelen een zo hoog mogelijke vergoeding

Wanneer krijg je immateriële schadevergoeding?

Immateriële schade is schade die niet direct in geld is uit te drukken. Dit kan bijvoorbeeld psychische of emotionele schade zijn in de vorm van verdriet, pijn of gederfde levensvreugde.

 Heb je immateriële schade opgelopen bij een ongeluk en is een andere partij daarvoor aansprakelijk? Dan heb je recht op een immateriële schadevergoeding. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd.

Hoe krijg ik de maximale schadevergoeding letselschade

Letselschade kan een enorme impact hebben. Het heeft niet alleen financiële gevolgen, maar ook je fysieke en geestelijke welzijn kan er negatief door worden beïnvloed. Vaak krijg je te maken met aanzienlijke schade en kosten, zoals medische kosten en lagere inkomsten omdat je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Denk alleen al aan je eigen risico van je ziektekostenverzekering. Om deze gevolgen op te vangen, is het belangrijk dat je de maximale schadevergoeding letselschade ontvangt.

De juristen van Flexx van DAS hebben een ruime ervaring met het claimen van schadevergoeding bij letsel. Wij zorgen ervoor dat je de maximale schadevergoeding voor je letselschade krijgt. Wij komen op voor je belangen en stellen alles in het werk voor een maximale compensatie voor de schade die je hebt geleden. Over kosten hoef je je geen zorgen te maken: onze rechtshulp is geheel kosteloos.

Kan ik de schadevergoeding letselschade berekenen?

De schadevergoeding letselschade berekenen, is niet eenvoudig. Er kunnen namelijk allerlei verschillende schadeposten ontstaan door het letsel dat je hebt opgelopen. De meest voor de hand liggende zijn medische kosten, gemiste inkomsten uit werk en je eigen risico vanuit je zorgverzekering. Maar er kunnen ook andere schadeposten ontstaan door het fysieke en/of geestelijke letsel dat je hebt opgelopen. Denk bijvoorbeeld aan extra kosten voor hulp in de huishouding, kinderopvang, reiskosten, studievertraging en aanpassingen aan je huis, zoals een aangepast toilet of een traplift. Het kan behoorlijk complex worden om dit allemaal goed in kaart te brengen en te berekenen. Daarnaast kunnen er ook immateriële schadeposten zijn die lastig in geld zijn uit te drukken, maarwel in geld gewaardeerd dienen te worden. 

Bij het berekenen van de schadevergoeding letselschade spelen verschillende factoren een rol, zoals: 

 • De aard van het letsel
 • De mate van pijn en verdriet
 • Hoe lang het herstel duurt
 • De mate van lichamelijke beperkingen en de gevolgen daarvan
 • De mate van schuld van de wederpartij bij het veroorzaken van jouw letselschade 

Onze letselschadejuristen kunnen de schadevergoeding letselschade voor je berekenen. Op basis van een overzicht van alle kosten en schadeposten dienen we dan een claim in bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. We komen op voor je belangen en zorgen ervoor dat je de maximale schadevergoeding letselschade krijgt. Wij kunnen het letsel wat je hebt niet verminderen, maar er wel voor zorgen dat je als gevolg van het letsel financieel wordt gecompenseerd.

>