naar DAS.nl

Juridische hulp

Er zijn allerlei situaties waarin je juridische hulp nodig kan hebben. Denk aan een echtscheiding, ontslag of bij het opstellen van een contract. Soms is juridisch advies al genoeg, maar in veel gevallen is er meer nodig. Een jurist of mediator kan de rechtshulp bieden die jij nodig hebt. Van het schrijven van een juridische brief tot aan procederen.

 

Vind een oplossing die bij je past

Juridische problemen

Er zijn ontzettend veel situaties waarin je juridische hulp nodig kan hebben. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding, de verdeling van de erfenis of burenoverlast. En wat doe je als je onterecht wordt ontslagen of als je nieuwe badkamer niet wordt geleverd? Dit zijn nog maar een paar situaties waarin je juridische hulp nodig hebt. Ook bij het opstellen van contracten is advies van een professional vaak gewenst. We onderscheiden de volgende rechtsgebieden:

  • Werk & Inkomen: problemen omtrent ontslag en arbeidsovereenkomsten.
  • Familie & Relatie: echtscheiding, problemen bij alimentatie, omgangsregelingen, de lijst met mogelijke problemen in families is lang.
  • Huren & wonen: bijvoorbeeld het kopen van een huis, huuropzegging of het (ver)huren van een bedrijfsruimte.
  • Letsel & Schade: medische schade, schade door een ander of een misdrijf zijn vaak een zaak van verzekeringen. Maar soms is juridisch advies gewenst.
  • Aankopen & Geld: of je nou online of offline iets koopt, er kan altijd iets misgaan.
  • Overheid: je krijgt geen bouwvergunning of milieuvergunning.
  • Verblijf & Immigratie: verblijf en immigratie gaat niet alleen over vluchtelingen of gezinshereniging, maar bijvoorbeeld ook om expats.
  • Politie & Justitie: het kan gaan om zaken als onterechte boetes, misdrijven en in beslag genomen goederen.

Soorten juridische hulp

Soms heb je aan juridisch advies al genoeg, maar in andere gevallen moet een jurist voor je onderhandelen of zelfs naar de rechter. Heb je een laag inkomen of een klein probleem, dan kun je naar het juridisch loket. Hangt er meer vanaf? Dan kun je beter een expert inschakelen. Deze kan je voorzien van eenmalig advies, een juridische brief opstellen of voor je onderhandelen. Kies je voor eenmalig advies, dan krijg je antwoord op jouw belangrijkste vragen en weet je gelijk waar je aan toe bent. Zo heb je snel inzicht in je rechtspositie. Moet je naar de rechtbank, dan kan jouw jurist of advocaat ook voor je procederen. Welk hulptype je moet kiezen hangt af van je probleem.

 

Jurist, advocaat of mediator?

Bij de meeste juridische problemen kan een jurist je helpen. Je hebt dan geen (vaak dure) advocaat nodig. Een jurist is iemand die een universitaire studie Rechtsgeleerdheid heeft afgerond. Een advocaat is dus altijd een jurist, maar lang niet elke jurist is ook advocaat (lees ook: verschil jurist en advocaat). Als zaken in goed overleg opgelost kunnen worden, kun je ook een mediator inschakelen. Bij scheidingen wordt bijvoorbeeld steeds vaker scheidingsmediation toegepast. Dat scheelt in de kosten en zorgt meestal ook dat het scheidingsproces sneller verloopt.

Maartje Frankevijle
Jurist arbeidsrecht
Marc Ceelen
Jurist arbeidsrecht & contractueel recht
Suzanne Mollee
Jurist arbeidsrecht
Ramon van Lieshout
Jurist arbeidsrecht & onroerende zaken
Kyra ten Pas
Jurist contractueel recht
Anco Goldhoorn
Jurist contractueel recht

Direct hulp van ervaren juristen. Zonder verzekering.

Vaste prijzen. Geen verrassingen achteraf.

Tevreden klanten. Beoordeling van 4 sterren.

Vragen? Wij helpen je graag.
Hanan Drieƫnhuizen - Manager Adviesteam
>