naar DAS.nl

Geen verzekering nodig

Vaste en scherpe tarieven

Eigen specialist, goed resultaat

Onafhankelijk oordeel van de rechter

Gerechtelijke procedure

Onafhankelijk oordeel van de rechter

Betaal in termijnen

Betaal in termijnen

Betaal met iDEAL

Betaal via iDEAL

Lees de productvoorwaarden

Productvoorwaarden

Zo werkt Flexx van DAS voor jou
 1. Strategie bepalen
  De volgende werkdag

  1   Strategie bepalen

  Met minder nemen we geen genoegen. Maar hoe we het beste resultaat bereiken, bepalen we samen. Hoe we de tegenpartij laten weten hoe we erin staan, dat bepaal jij. Na de beoordeling van jouw persoonlijke situatie hebben we een volledig beeld, dus kunnen je ook adviseren welke toon het beste resultaat zal geven.

 2. Dagvaarding opstellen
  Binnen 1 werkweek nadat de strategie is bepaald

  2   Dagvaarding opstellen

  De jurist stelt een dagvaarding op. Deze beschrijft je situatie, de stappen die je al hebt genomen, een toelichting van de vordering en een formeel verzoek.

  Na eventuele wijzigingen en jouw akkoord stuurt de jurist de dagvaarding naar de deurwaarder met het verzoek deze bekend te maken aan de tegenpartij. De deurwaarder overhandigt dit verzoek als officieel document aan de tegenpartij.

 3. Plannen van de zitting

  3   Plannen van de zitting

  Nadat de jurist de dagvaarding terug heeft gekregen van de tegenpartij, stuurt hij deze naar de rechtbank met het verzoek de zaak te plannen. De tegenpartij krijgt hierna de kans om de rechtbank een schriftelijke reactie te sturen.

  Soms komt de tegenpartij ook met een eis in tegenvordering. De jurist reageert hierop en stuurt de wederpartij een tegeneis. Als hier extra kosten aan zijn verbonden dan neemt de jurist hierover contact met je op.

 4. Zitting of directe uitspraak

  4   Zitting of directe uitspraak

  De rechter beslist wat er gaat gebeuren. De rechter kan kiezen voor een zitting of voor een extra procesronde. Soms heeft de rechter al genoeg informatie om direct een vonnis uit te spreken.

  Bij een extra procesronde krijg je als eisende partij eerst de mogelijkheid om te reageren op de conclusie van antwoord en de eventuele tegenvordering van de tegenpartij. Dit doe je met een conclusie van repliek. De tegenpartij krijgt vervolgens de mogelijkheid om hierop te reageren met een conclusie van dupliek.

  Na deze schriftelijke procesronde beslist de rechter hoe de zaak verder gaat. Hij kan een einduitspraak doen, maar ook beslissen dat er een zitting plaatsvindt.

 5. Verdedigen van jouw standpunt

  5   Verdedigen van jouw standpunt

  Bij een zitting krijgen beide partijen de gelegenheid hun standpunten en vorderingen toe te lichten. De jurist voert namens jou het woord. Als de rechter feitelijke vragen heeft, zal hij deze aan je stellen. Voordat je antwoord geeft, kun je eerst overleggen met de jurist.

  De rechter kan alvast een voorlopig oordeel over de zaak geven. Vaak stelt hij beide partijen in de gelegenheid om er samen uit te komen. Lukt dit niet, dan doet een rechter in de regel 4 weken na de zitting uitspraak.

 6. Uitspraak van de rechter

  6   Uitspraak van de rechter

  De jurist ontvangt het vonnis van de rechter en bespreekt dit met je. De jurist neemt binnen 1 week na de uitspraak contact met je op. Hij vertelt je wat de uitspraak voor jou betekent en adviseert je over eventuele vervolgstappen. Het vonnis kan ook een tussenvonnis zijn. De uitspraak van de rechter kan bijvoorbeeld zijn dat er een getuigenverhoor nodig is.

  Wanneer je het niet eens bent met de uitspraak, kan je in hoger beroep gaan. Vraag ons om advies voor je actie onderneemt. De tegenpartij kan ook in hoger beroep gaan.

Ex­tra kos­ten bij een pro­ce­du­re

Als er extra werkzaamheden nodig zijn, laten we jou dit weten. Bijvoorbeeld omdat de rechter beslist dat er een extra zitting nodig is, een extra schriftelijke procesronde of er meerdere geschillen binnen één procedure zijn.

Extra proceshandelingen

Eis of antwoord in reconventie € 269
Conclusie van repliek of dupliek € 399
Bewijsopdracht € 399
Extra zitting, incl. voorbereiding € 599
Getuigenverhoor, excl. reistijd en bewijsakte € 269
Va­ri­a­be­le kos­ten bij een pro­ce­du­re

Je kunt ook met andere kosten te maken krijgen. Deze kosten verschillen per procedure. We informeren je hier vooraf over.

 • Gerechtsdeurwaarder
 • Griffierechten
 • Eventuele proceskostenveroordeling
 • Derden, zoals experts of vertalers die in overleg met jou zijn ingeschakeld
 • Reistijd- en reiskostenvergoeding van je jurist