naar DAS.nl

Geen verzekering nodig

Vaste en scherpe tarieven

Eigen specialist, goed resultaat

Juridisch advies om over naar huis te schrijven

Conflict bij je nieuwe huis

Je hebt pas een nieuw huis gekocht. Een droom die uitkomt. Maar bij het klussen en verhuizen wordt die droom een nachtmerrie. Een oude lekkage, rotte vloer of slechte fundering. Verborgen gebreken die normaal gebruik van je woning in de weg staan.

Bij de koop heb je dit niet kunnen zien. Als het gebrek al vóór de overdracht bestond en dit bij de bezichtiging of oplevering niet is ontdekt, is de verkoper aansprakelijk. Maar hoe toon je dit aan? Onze juristen weten dit als geen ander, en helpen je graag.

Bekijk onze oplossingen > Veelgestelde vragen >
Onderzoeksplicht bij de verkoop

Voordat je een woning koopt, geldt er voor jou een onderzoeksplicht. In dit onderzoek wordt de staat van de woning en alles wat invloed kan hebben op het woonplezier bekeken. Voldoe je niet aan deze plicht, dan kun je de verkoper misschien niet aansprakelijk stellen voor de verborgen gebreken.

Andersom heeft de verkoper een informatieplicht om jou te informeren over de staat van de woning.

Voorkom problemen met een juridisch waterdicht koopcontract

Sta je op het punt een huis te kopen of verkopen? Laat dan het koopcontract door ons controleren of opstellen. Hierin leggen we alle afspraken vast om zo achteraf onduidelijkheden te voorkomen. In het koopcontract staat onder andere de staat van de woning, wat bij de koop is inbegrepen, ontbindende voorwaarden, een boetebeding en de kosten koper / vrij op naam-bepaling.

Heb je vragen of wil je liever even bellen? Bel ons op:

088 - 327 9841

ma. t/m vr. van 8.30 uur t/m 17.30 uur

  • Wat te doen als je een gebrek ontdekt
  • De verkoper vergoedt niet altijd de schade
  • Je wil het koopcontract annuleren
Wat te doen als je een ge­brek ont­dekt

Als je een gebrek ontdekt moet de verkoper zo spoedig mogelijk na het ontdekken van het gebrek op de hoogte worden gesteld. Dit moet binnen een bekwame tijd nadat het gebrek door de koper is ontdekt. Een bekwame tijd is ongeveer 3-4 maanden na de koop. De verkoper heeft dan de kans om het probleem te bekijken en te herstellen. Beperk zelf zoveel mogelijk de schade door alvast met een (nood)reparatie te beginnen.

De ver­ko­per ver­goedt niet al­tijd de scha­de

Bij oude woningen is het niet altijd redelijk dat de verkoper de kosten volledig moet betalen. Denk bijvoorbeeld aan 50 jaar oude balken die vervangen moeten worden. Twijfel je of je de kosten kunt verhalen op de verkoper? Onze juristen beoordelen graag voor jou de situatie.

Je wil het koop­con­tract an­nu­le­ren. Kan dat zo­maar?

Na het tekenen van de koopovereenkomst heb je 3 dagen de tijd om kosteloos te annuleren. Je hoeft daar zelfs geen reden voor te geven. Maar het kan zijn dat er in de koopovereenkomst afwijkende bepalingen zijn opgenomen. Laat bij twijfel onze juristen dit voor jou nakijken.

Ook dit is Flexx van DAS
Groot en deskundig netwerk

Groot en deskundig netwerk van juristen
Onze juristen zijn gespecialiseerd in bijna ieder juridisch conflict. Zo is er meestal een jurist die jou kan helpen.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen achteraf

Vaste prijzen, dus geen verrassingen achteraf
Wij vragen een eenmalig en vast bedrag per oplossing. Zo weet je precies waar je aan toe bent, en heb je geen verrassingen achteraf.

Je betaalt alleen voor hulp die jij nodig hebt

Alleen betalen voor hulp die jij nodig hebt
Wij adviseren je graag welke stappen je kunt nemen. Welke stappen je wil nemen, bepaal je helemaal zelf.

>