naar DAS.nl

Geen verzekering nodig

Vaste en scherpe tarieven

Eigen specialist, goed resultaat

Laat je niet uit het veld slaan

Officiële waarschuwing

Je werkgever geeft in een officiële waarschuwing dat hij bepaalde gedragingen van jou niet accepteert. Neem deze waarschuwing serieus. Deze waarschuwing komt namelijk in je personeelsdossier terecht. Val je in herhaling, dan kan dit zelfs leiden tot ontslag.

Reageer altijd schriftelijk op de waarschuwing. Zowel als je de waarschuwing terecht als onterecht vindt. Wat je wel en beter niet kunt antwoorden, kunnen we je adviseren. Wij bekijken graag jouw situatie.

Bekijk onze oplossingen > Veelgestelde vragen >
Reageren op een officiële waarschuwing

Je hebt het recht om te reageren op de waarschuwing. Jouw reactie moet ook in je personeelsdossier terugkomen. Ook als je de waarschuwing terecht vindt. Om zeker te zijn dat dit gebeurt, is het verstandig je werkgever nadrukkelijk te vragen dit te doen.

Oneens met de officiële waarschuwing

Het is niet ondenkbaar dat jij een hele andere kijk op de zaak hebt. Onderbouw jouw standpunt met voorbeelden en bewijzen. Geef deze zo concreet en gedetailleerd mogelijk aan met argumenten. Alleen aangeven dat je het er niet mee eens bent, is niet voldoende.

Brief aan je werkgever

Stuur je werkgever een aangetekende brief waarin je reageert. Hiermee voorkom je een negatief en eenzijdig personeelsdossier. Wij hebben een voorbeeldbrief voor je klaarstaan waarmee je direct aan de slag kan.

Heb je vragen of wil je liever even bellen? Bel ons op:

088 - 327 9830

Ma. t/m vr. van 8.30 uur tot 17.30 uur
Of­fi­ci­ë­le waar­schu­wing ver­wij­de­ren uit je dos­sier

Je hebt een correctierecht waarmee je je werkgever kunt vragen om een officiële waarschuwing uit je dossier te halen. Je werkgever hoeft dat alleen te doen als je werkgever in strijd is met de wet is of niet in goed werkgeverschap heeft gehandeld. Je werkgever bepaalt uiteindelijk wat er in je personeelsdossier staat. Alleen feitelijk onjuiste informatie kun je aanpassen of laten verwijderen.

Ook dit is Flexx van DAS
Groot en deskundig netwerk

Groot en deskundig netwerk van juristen
Onze juristen zijn gespecialiseerd in bijna ieder juridisch conflict. Zo is er meestal een jurist die jou kan helpen.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen achteraf

Vaste prijzen, dus geen verrassingen achteraf
Wij vragen een eenmalig en vast bedrag per oplossing. Zo weet je precies waar je aan toe bent, en heb je geen verrassingen achteraf.

Je betaalt alleen voor hulp die jij nodig hebt

Alleen betalen voor hulp die jij nodig hebt
Wij adviseren je graag welke stappen je kunt nemen. Welke stappen je wil nemen, bepaal je helemaal zelf.

>