naar DAS.nl

Geen verzekering nodig

Vaste en scherpe tarieven

Eigen specialist, goed resultaat

Met een goed gevoel weer aan het werk

Conflict bij re-integratie

Je bent al een tijd ziek. Weken, misschien wel maanden. Maar je bent aan de betere hand. Je wil wel weer aan het werk, alleen de gesprekken hierover met je werkgever verlopen verre van soepel.

Zodra het medisch kan, heb je het recht om te werken in je eigen of een andere passende functie. Zowel jij als je werkgever zijn verplicht om hieraan mee te werken. Werkt één van jullie niet mee, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. We beoordelen graag jouw situatie, en adviseren je hoe weer met een goed gevoel aan het werk kan.

Bekijk onze oplossingen > Veelgestelde vragen >
Jouw plichten tijdens de re-integratie

Tijdens je re-integratie moet je bereikbaar zijn voor je werkgever. Je geeft gehoor aan de oproepen van de bedrijfsarts en volgt zijn adviezen op. Samen met de bedrijfsarts en je werkgever stel je een plan van aanpak op, en onderteken je.

Je mag ook een begeleider meenemen naar gesprekken met je werkgever. Het is wel redelijk dat je dit van tevoren laat weten.

Wat staat er in een plan van aanpak?

In het plan van aanpak staat welke werkzaamheden je nog wel en niet (meer) kunt uitvoeren. Ook staat er beschreven welke aanpassingen hiervoor eventueel nodig zijn. Denk aan een andere werkplek, fysiotherapie, training of (om)scholing.

Heb je vragen of wil je liever even bellen? Bel ons op:

088 - 327 9830

Ma. t/m vr. van 8.30 uur tot 17.30 uur
  • Je werkgever werkt niet mee
  • Jij werkt zelf niet mee
Je werk­ge­ver werkt niet mee aan jouw re-inte­gra­tie

Jij wil wel weer aan het werk, maar je werkgever zit dwars. Bijvoorbeeld omdat er geen passend werk wordt aangeboden. Via het UWV kun je een deskundigenoordeel aanvragen. Het UWV beoordeelt dan of je werkgever zich voldoende inspant voor jou. Hiermee sta je juridisch meteen een stuk sterker in je recht.

Je werkt zelf niet mee aan jouw re-inte­gra­tie

Je houdt je niet aan de voorschriften die gelden voor ziekmelden, thuisblijven of oproepen van de bedrijfsarts. Je werkgever kan dan ervoor kiezen je salaris deels of niet uit te betalen. Dat kan ook als jij vindt dat je niet (volledig) kunt werken, maar de bedrijfsarts vindt van wel. Wanneer je je ziekte opzettelijk verergert, het herstel vertraagt of passende werkzaamheden zonder goede reden weigert, kan je werkgever je zelfs proberen te ontslaan.

Blijf je tijdens je ziekte werk weigeren, terwijl de artsen oordelen dat je wel kunt werken? Dan loop je het risico dat je na 2 jaar ziekte geen WIA-uitkering krijgt, terwijl je wel volledig arbeidsongeschikt bent.

Ver­plicht om te star­ten met werk­zaam­he­den

Als je (nog) niet kunt terugkeren naar je eigen werk, ben je verplicht te starten met andere, passende werkzaamheden. Passend werk is al het werk dat je kunt doen, rekeninghoudend met je opleiding, achtergrond en ervaring. Tenzij het werk lichamelijk, geestelijk of om sociale redenen niet van je gevraagd mogen worden.

Werkte je bijvoorbeeld altijd overdag, dan mag je werkgever niet van je vragen ineens nachtdiensten te werken. De bedrijfsarts kan een oordeel geven of de werkzaamheden passend zijn.

Ook dit is Flexx van DAS
Groot en deskundig netwerk

Groot en deskundig netwerk van juristen
Onze juristen zijn gespecialiseerd in bijna ieder juridisch conflict. Zo is er meestal een jurist die jou kan helpen.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen achteraf

Vaste prijzen, dus geen verrassingen achteraf
Wij vragen een eenmalig en vast bedrag per oplossing. Zo weet je precies waar je aan toe bent, en heb je geen verrassingen achteraf.

Je betaalt alleen voor hulp die jij nodig hebt

Alleen betalen voor hulp die jij nodig hebt
Wij adviseren je graag welke stappen je kunt nemen. Welke stappen je wil nemen, bepaal je helemaal zelf.

>