naar DAS.nl

Geen verzekering nodig

Vaste en scherpe tarieven

Eigen specialist, goed resultaat

Ontslag met vaststellingsovereenkomst

Je werkgever legt een ontslag met vaststellingsovereenkomst aan je voor. Erg vervelend en soms met financiële en emotionele gevolgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het goed om te weten dat er ruimte is om te onderhandelen.

Bij een vaststellingsovereenkomst kun je bijna altijd een betere regeling treffen. Zet daarom niet zomaar je handtekening en laat eerst je ontslag door ons beoordelen. Juridische kosten worden vaak (deels) vergoed door je werkgever. Check bij je werkgever wat hij vergoedt. Zo weet je zeker dat je niks misloopt.

Bekijk onze oplossingen > Veelgestelde vragen >
Beroep je op je herroepingsrecht

Binnen 14 dagen kun je terugkomen op de vaststellingsovereenkomst. Dit heet het herroepingsrecht. Je moet dit wel schriftelijk doen, maar hoeft hierbij geen reden op te geven.

Als je gebruikmaakt van dit herroepingsrecht, dan wordt de beëindiging ongedaan gemaakt en blijft je arbeidsovereenkomst bestaan. Zo kun je het voorstel alsnog door onze ervaren juristen laten beoordelen. Vaak wordt de juridische hulp geheel of gedeeltelijk door je werkgever vergoed.

Onderteken pas als je tevreden bent

Jij en je werkgever moeten het volledig eens zijn over de inhoud en alle afspraken. Je bent nooit verplicht om te tekenen en je hebt alle recht om door te onderhandelen tot er een overeenkomst ligt waar je je in kunt vinden.

Vaak is het eerste voorstel van je werkgever juridisch wel juist, maar zijn de voorwaarden voor jou niet de meest gunstige. In de meeste gevallen kan er bijvoorbeeld een hogere ontslagvergoeding onderhandeld worden.

Transitievergoeding berekenenBereken je ontslagvergoeding


Start de berekening
Bereken je ontslagvergoeding
Wat is je leeftijd?
Jaren en maanden in dienst
(incl. vakantiegeld en 13e mnd)
Ik ben in dienst bij een bedrijf met minder dan 25 werknemers
Ik ben ontslagen om bedrijfseconomische redenen
Jouw indicatieve vergoeding is: Helaas heb je bij minder dan 2 dienstjaren geen recht op transitievergoeding
Sluiten

Opbouw van de ontslagvergoeding

De transitievergoeding, of ook wel ontslagvergoeding genoemd, wordt berekend per zes maanden dienstverband (periodes). Voor de eerste tien jaar (20 periodes) is de vergoeding 1/6e van het maandsalaris per periode. Oftewel 1/3 van één maandsalaris per heel dienstjaar.

Na het tiende dienstjaar is de transitievergoeding een kwart van het maandsalaris per periode. Oftewel één half maandsalaris per heel dienstjaar.

De ontslagvergoeding is nooit hoger dan €76.000, of één bruto jaarsalaris als dat meer is.

Let op! Voor medewerkers boven de vijftig met meer dan 10 dienstjaren, die niet bij kleine ondernemingen werken, kan de transitievergoeding anders worden berekend.

Heb je vragen of wil je liever even bellen? Bel ons op:

088 - 327 9831

ma. t/m vr. van 8.30 uur tot 17.30 uur

  • Wat is een vaststellingsovereenkomst?
  • Heb je een opzegtermijn?
Wat staat er in een vaststellingsovereenkomst?

In een vaststellingsovereenkomst spreken jij en je je werkgever af dat je dienstverband wordt beëindigd. Hierin staan alle afspraken die je met je werkgever maakt over het einde van je arbeidscontract. Bijvoorbeeld over de einddatum, de ontslagvergoeding, uitkering van je vakantie-uren, een getuigschrift of de betaling van je juridische kosten.

Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst of ontslag met wederzijds goedvinden genoemd.

Je hebt geen opzegtermijn

Bij ontslag met een vaststellingsovereenkomst heb je geen opzegtermijn. Het gaat niet om een opzegging, maar om een beëindiging met wederzijds goedvinden. Je spreekt samen met je werkgever af wanneer de arbeidsovereenkomst eindigt.

Bij het vaststellen van een eventuele WW-uitkering houdt het UWV rekening met een fictieve opzegtermijn. Deze fictieve termijn gaat in op de datum dat jij en je werkgever de overeenkomst hebben ondertekend en duurt meestal 1 of 2 maanden. Als je op dat moment ook stopt met werken, krijg je gedurende die termijn nog geen WW-uitkering.

Onze klanten beoordelen ons met gemiddeld een 8,1
"Heb het als heel fijn ervaren.De communicatie was snel en direct."
U.S.
Meppel

 


"Professionele en zeer snelle behandeling van de zaken. Persoonlijk contact was goed voor zover mogelijk via telefoon en internet. Gezien de kosten voor de werkzaamheden en het gebodene ben ik zeer tevreden."
E.V.B.
Zoetermeer

 


"Down to earth, begrijpelijk en snelle service."
A.C.
Deventer

 

Ook dit is Flexx van DAS
Groot en deskundig netwerk

Groot en deskundig netwerk van juristen
Onze juristen zijn gespecialiseerd in bijna ieder juridisch conflict. Zo is er meestal een jurist die jou kan helpen.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen achteraf

Vaste prijzen, dus geen verrassingen achteraf
Wij vragen een eenmalig en vast bedrag per oplossing. Zo weet je precies waar je aan toe bent, en heb je geen verrassingen achteraf.

Je betaalt alleen voor hulp die jij nodig hebt

Alleen betalen voor hulp die jij nodig hebt
Wij adviseren je graag welke stappen je kunt nemen. Welke stappen je wil nemen, bepaal je helemaal zelf.