Ontslag

Ontslag

Ontslag is bijna nooit goed nieuws. Ondertussen moet je er ook nog voor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Dan is het slim om een ervaren jurist naast je te hebben. Eén die jouw rechten kent en verdedigt. Samen zorgen jullie ervoor dat jij het maximale uit je ontslag haalt. Bijvoorbeeld een hogere vergoeding of een positief getuigschrift.

De meest voorkomende situaties bij ontslag

Ontslag met vaststellings­overeenkomst

Je werkgever legt een ontslag met vaststellingsovereenkomst aan je voor. Erg vervelend en soms met financiële en emotionele gevolgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het goed om te weten dat er ruimte is om te onderhandelen.

Check jouw rechten

Ontslag om bedrijfseconomische redenen

Het gaat niet goed met het bedrijf waar je werkt, en je wordt ontslagen. Je werkgever kan in bepaalde gevallen dan bij het UWV vragen om een ontslagvergunning om bedrijfseconomische redenen. Wat kun je doen als dit gebeurt?

Bedrijfseconomische redenen

Ontslag op staande voet

Bij een ontslag op staande voet beëindigt je werkgever de arbeidsovereenkomst direct vanwege een dringende reden. Er is dan geen ontslagprocedure. Wat zijn jouw rechten in deze situatie?

Ontslag op staande voet

Ontslag van ambtenaren

Je bent ambtenaar en je werkgever wil je ontslaan. Of je bent al ontslagen. In deze fase is zorgvuldigheid erg belangrijk. Je hebt immers rechten en die wil je niet verspelen. Wat kun je het best doen?

Ontslag van ambtenaren
Ook dit is Flexx van DAS
Groot en deskundig netwerk

Groot en deskundig netwerk van juristen
Onze juristen zijn gespecialiseerd in bijna ieder juridisch conflict. Zo is er meestal een jurist die jou kan helpen.

Altijd een vast bedrag, geen verrassingen achteraf

Vaste prijzen, dus geen verrassingen achteraf
Wij vragen een eenmalig en vast bedrag per oplossing. Zo weet je precies waar je aan toe bent, en heb je geen verrassingen achteraf.

Je betaalt alleen voor hulp die jij nodig hebt

Alleen betalen voor hulp die jij nodig hebt
Wij adviseren je graag welke stappen je kunt nemen. Welke stappen je wil nemen, bepaal je helemaal zelf.