naar DAS.nl

Ge­rech­te­lij­ke pro­ce­du­re

Je hebt een huis gekocht en je hebt na enige tijd gebreken ontdekt. Je hebt al van alles geprobeerd maar de verkoper doet niets. Vraag dan de rechter om een oordeel. Een jurist voert namens jou een procedure en verdedigt je standpunt.

 • Een ervaren jurist zet jouw verhaal helder uiteen
 • Je hebt steun als de rechter je vragen stelt
 • Direct uitleg over de impact van de uitspraak
 • Je staat juridisch sterk: binnen én buiten de rechtszaal
€ 1.899,-
of in 3 termijnen
Bestellen
Hoe gaan wij voor je aan de slag?
 1. Intakegesprek
  Binnen 1 werkdag na betaling

  1   Intakegesprek

  Bestel direct online of telefonisch. Je betaalt het bedrag via iDeal, waarbij je de keuze hebt om het in één keer te betalen of in termijnen. Zodra we je betaling hebben ontvangen, bepalen we welke jurist de juiste kennis en ervaring heeft om je te helpen. Deze neemt de volgende werkdag telefonisch contact met je op.

  Tijdens het intakegesprek bespreekt je jurist ook extra werkzaamheden en kosten met je.

  Bespreken van je situatie
  Om je zo goed mogelijk bij te staan in en buiten de rechtszaal wil jouw jurist zoveel mogelijk relevante informatie van je. De jurist geeft tijdens het intakegesprek aan of hij genoeg informatie heeft om de procedure te starten. Je jurist heeft in ieder geval de gevoerde correspondentie nodig.

  Wil je liever een persoonlijk gesprek?
  Dan maakt je jurist een afspraak met je op ons kantoor in Amsterdam.

 2. Strategie
  Na 'Intakegesprek'

  2   Strategie

  Je jurist bekijkt je zaak en stelt samen met jou een strategie op. Samen bepalen jullie het beste plan van aanpak. Het is juridisch niet toegestaan om een wederpartij te dagvaarden zonder dat deze op de hoogte is van de vordering en de gelegenheid heeft gekregen om de vordering te voldoen. Is de wederpartij nog niet op de hoogte? Dan stuurt je jurist deze eerst een brief.

 3. Dagvaarding
  Binnen 1 werkweek na strategiebepaling

  3   Dagvaarding

  Je jurist stelt een conceptdagvaarding op. Deze dagvaarding beschrijft je situatie, de stappen die je al hebt genomen, een toelichting van de vordering en een formeel verzoek.

  Versturen van de dagvaarding
  Na eventuele wijzigingen en jouw akkoord stuurt je jurist de dagvaarding naar de deurwaarder met het verzoek deze bekend te maken aan de wederpartij. De deurwaarder overhandigt dit verzoek als officieel document aan de wederpartij.

  Na het tekenen van de dagvaarding
  Nadat je jurist de dagvaarding terug heeft gekregen van de wederpartij, stuurt hij deze naar de rechtbank met het verzoek de zaak te plannen. De wederpartij krijgt hierna de kans om de rechtbank een schriftelijke reactie te sturen. Soms komt de wederpartij ook met een eis in tegenvordering. Je jurist reageert hierop en stuurt de wederpartij een tegeneis. Als hier extra kosten aan zijn verbonden dan neemt je jurist hierover contact met je op.

 4. Zitting
  In overleg

  4   Zitting

  De rechter beslist nu wat er gaat gebeuren: een zitting of een extra procesronde. Soms heeft de rechter al genoeg informatie om direct een vonnis uit te spreken.

  Extra procesronde
  Bij een extra procesronde krijg je als eisende partij eerst de mogelijkheid om te reageren op de conclusie van antwoord en de eventuele tegenvordering van de wederpartij. Dit doe je met een conclusie van repliek. De wederpartij krijgt vervolgens de mogelijkheid om hierop te reageren met een conclusie van dupliek. Je jurist rekent hiervoor € 250 en informeert je vooraf hierover.

  Na deze schriftelijke procesronde beslist de rechter hoe de zaak verder gaat. Hij kan een einduitspraak doen, maar ook beslissen dat er een zitting plaatsvindt.

  Verdedigen van jouw standpunt tijdens een zitting
  Tijdens de zitting krijgen beide partijen de gelegenheid hun standpunten en vorderingen toe te lichten. Je jurist voert namens jou het woord. Als de rechter feitelijke vragen heeft, zal hij deze aan je stellen. Voordat je antwoord geeft, kun je eerst overleggen met je jurist. De rechter kan alvast een voorlopig oordeel over de zaak geven. Vaak stelt hij beide partijen in de gelegenheid om er samen uit te komen. Lukt dit niet, dan doet een rechter in de regel 4 weken na de zitting uitspraak.

 5. Uitspraak
  Binnen 1 werkweek na de uitspraak

  5   Uitspraak

  Je jurist ontvangt het vonnis van de rechter en bespreekt dit met je. Je jurist neemt binnen 1 week na de uitspraak contact met je op. Hij vertelt je wat de uitspraak voor jou betekent en adviseert je over eventuele vervolgstappen. Het vonnis kan ook een tussenvonnis zijn. De uitspraak van de rechter kan bijvoorbeeld zijn dat er een getuigenverhoor nodig is.

  Het vonnis van de rechtbank kan ook het eindvonnis zijn. Wanneer je het niet eens bent met de uitspraak, kan je in hoger beroep gaan. Vraag je jurist om advies voor je actie onderneemt. De wederpartij kan ook in hoger beroep gaan.

 6. Extra werkzaamheden en kosten
  In overleg

  6   Extra werkzaamheden en kosten

  Als er extra werkzaamheden nodig zijn, laat je jurist jou dit weten. Bijvoorbeeld omdat de rechter beslist dat er een extra zitting nodig is, een extra schriftelijke procesronde of er meerdere geschillen binnen één procedure zijn.

  Extra proceshandelingen

  Eis of antwoord in reconventie € 269
  Conclusie van repliek of dupliek € 399
  Bewijsopdracht € 399
  Extra zitting, incl. voorbereiding € 599
  Getuigenverhoor, excl. reistijd en bewijsakte € 269

  Variabele kosten
  Je kunt ook met andere kosten te maken krijgen. Deze kosten verschillen per procedure. Je jurist informeert je hier vooraf over.

  • Gerechtsdeurwaarder
  • Griffierechten
  • Eventuele proceskostenveroordeling
  • Derden, zoals experts of vertalers die in overleg met jou zijn ingeschakeld
  • Reistijd- en reiskostenvergoeding van je jurist
>